Sanitat amplia la quarantena a passatgers que arriben a Espanya per a controlar les variants sud-africana i brasilera

Guardar

Aeroport de València
Aeroport de València

El Ministeri de Sanitat ha ampliat el nombre de països en la llista que estableix quins viatgers hauran de guardar quarantena obligatòria en arribar a Espanya per a controlar l'expansió de la soca sud-africana i la brasilera.

Segons l'ordre publicada aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), hauran de sotmetre's a quarantena les persones procedents de qualsevol aeroport situat al Brasil, Sud-àfrica, Botswana, Unión de Comoras, Ghana, Kenya, Moçambic, Tanzània, Zàmbia, Zimbàbue, el Perú i Colòmbia.

Així, els viatgers d'aquests països hauran de romandre en aïllament els deu dies següents a la seua arribada, o durant tota la seua estada si aquesta fora inferior a aquest termini. Amb tot, el període podrà acabar abans si al seté dia la persona es realitza una prova diagnòstica d'infecció aguda amb resultat negatiu.

Aquesta ordre, que entrarà en vigor el pròxim 8 de març i que tindrà una validesa inicial de 14 dies naturals, estableix a més que les persones hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, limitant els seus desplaçaments o la visita de terceres persones a l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, assistència a centres, serveis i establiments sanitaris i causes de força major o situació de necessitat.

Així mateix, les autoritats sanitàries podran contactar amb les persones en quarantena per a realitzar el seu seguiment. Així mateix, les Forces i Cossos de Seguretat podran realitzar en qualsevol moment les comprovacions oportunes sobre el compliment de la quarantena.

Davant qualsevol sospita de símptomes de Covid-19, les persones en quarantena hauran de contactar per telèfon amb els serveis sanitaris mitjançant els telèfons habilitats per les comunitats autònomes, indicant que es troben en quarantena.

Finalment, l'ordre estableix que les agències de viatge, els operadors de turisme i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació en el territori espanyol.

Destacats