Sanitat abordarà la desescalada amb el sector de l'oci i l'hostaleria i el de l'esport

Guardar

Terrazas Mercabañal
Terrazas Mercabañal

La Conselleria de Sanitat es reunirà aquest dimarts en dues meses tècniques amb el sector de l'esport de l'oci i hostaleria i de l'esport per a abordar com serà la desescalada a la Comunitat Valenciana a partir del pròxim 1 de març, quan finalitza l'actual pròrroga al tancament d'aquestes activitats que es va decretar el passat 19 de gener.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dilluns la possibilitat de començar a flexibilitzar el tancament total de bars i restaurants a partir del dilluns davant l'evolució positiva dels últims dies, encara que ha remarcat que "no hi ha cap decisió presa" i que s'acordarà el dijous en la mesa interdepartamental COVID.

No obstant això, la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) rebutja una obertura parcial de bars i restaurants que només permeta alçar la persiana als locals que compten amb terrassa, advertint que suposaria "arribar al mes d'abril amb la fallida de més de 8.000 establiments sense terrassa".

Per a analitzar com se suavitzaran aquestes restriccions se celebrarà a les 16.30 hores d'aquest dimarts la Mesa de treball del sector Hostaleria i Oci Comunitat Valenciana amb l'assistència de la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, la subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

A la reunió, estan citats el president de la CEV, Salvador Navarro, el president de COHOSTUR, Manuel Espinar, el president de FOTUR, Víctor Pérez, i el president d'ASHOCAS, Álvaro Amores.

MESA DE L'ESPORT

Prèviament, a les 12.00 hores se celebrarà la Mesa Sanitat-Esports amb l'assistència de la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno, i un tècnic de Salut Pública, així com de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director general d'Esport, Jose Miquel Moya, i la tècnica jurídica Direcció General Esport, Begonya Ros.

A la reunió estan convocats el president de l'Associació de Federacions CONFEDECOM, Salvador Fabregat; el president de l'Associació de Gestors Esportius Professionals GEPACV, Miguel Ángel Nogueras, i el president del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física, José Luis Herreros.

El sector de l'esport va emetre dimecres passat un comunicat en el qual advertien que la situació és "dramàtica" per a molts usuaris, entitats, clubs, federacions, empreses o autònoms i assenyalen que és una activitat "totalment essencial" que "presenta la més alta taxa de participació social".

A més, posen l'accent que es tracta d'un sector que "representa un motor econòmic molt potent i amb una gran ocupabilitat", especialment en els joves, i que ha de representar un "pilar bàsic en l'estratègia contra la covid-19 i les seues conseqüències", sobretot, "per a aquells segments de població que més el necessiten".

Destacats