Salvini celebra l'anunci d'Algesires com a port de desembarcament per al Open Arms: "Qui resisteix, venç"

Guardar

salvini
salvini

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha celebrat l'anunci del Govern espanyol, que aquest diumenge ha oferit Algesires com a port de destinació del buc de rescat 'Open Arms', que es troba enfront de les costes de l'illa de Lampedusa. Els immigrants a bord, 107, van ser rescatats fa ja 17 dies i la situació és "insostenible", segons el capità del vaixell.

"Una bona notícia. Qui resisteix, venç. Només contra tots (...). El Govern espanyol obri els ports", ha destacat Salvini en un vídeo publicat en les seues xarxes socials.

El ministre italià ha ironitzat sobre les crítiques en premsa i de la classe política davant la seua negativa a obrir els ports italians als rescatats. "Salvini és horrible, dolent, racista; és responsable de tot (...). Aquest diumenge m'he despertat amb un missatge de l'Open Arms en el qual parlen del miserable ministre Salvini, d'una vergonya mundial", ha assenyalat.

A més, ha reiterat els seus assenyalaments desmentint que hi haja una emergència medico sanitària a bord de l'embarcació i s'ha burlat de la visita de l'actor estatunidenc Richard Gere al buc. "Boniques vacances en un veler a Itàlia", ha indicat.

"Si he d'acabar a la presó per defensar la seguretat del meu país ho faré amb el cap alt", ha reblat el ministre i líder del partit ultradretà Lliga, immers en una crisi política per les seues diferències amb el seu principal soci de govern, el Moviment 5 Estreles.

Destacats