Rovira (PP) adverteix: "El que pretén el Consell amb el requisit lingüístic és catalanitzar a la Comunitat Valenciana"

Guardar

jose antonio rovira ep
jose antonio rovira ep

El diputat del Grup Popular en Les Corts José Antonio Rovira, ha advertit hui que "la lletra xicoteta del requisit lingüístic l'elaborarà Compromís amb el permís de Puig, és per a tremolar" perquè "tenen un camí molt clar per a catalanitzar la nostra terra, un full de ruta per a construir una nació valenciana a imatge del que es pretén a Catalunya".

Així, ha recordat que la mateixa vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra ha defensat com a "necessari" que els metges tinguen una titulació de valencià per a atendre els seus pacients, declaracions "aplaudides per entitats catalanistes com Acció Cultural del País Valencià que ja parla del requisit valencià com un èxit".

"Per això no és d'estranyar que, mentre els valencians baixaven la persiana o nodrien les cues de l'atur i de la fam, el Consell regava a les entitats catalanistes amb diners públics dels valencians durant l'any de pandèmia", ha denunciat. Així, les entitats vinculades a Eliseu Climent, Escola Valenciana, la Societat Coral El Micalet entre altres, s'han emportat dels valencians 3,1 milions d'euros "gràcies a Puig".

Rovira ha explicat que a partir del pròxim any tots els funcionaris de qualsevol nivell de la Generalitat i de tots els ajuntaments hauran de tindre una titulació de valencià. "La lletra xicoteta d'aquest requisit lingüístic es desenvoluparà en els pròxims mesos i serà Compromís qui controlarà aquest procés, amb el beneplàcit de Ximo Puig, per la qual cosa és per a tirar-se a tremolar" ha assenyalat.

Així, ha assenyalat que una de les primeres coses que farà el PPCV és derogar el requisit lingüístic, "el portarem en el nostre programa electoral per a així permetre la continuïtat dels milers d'interins als quals el Botànic vol tirar al carrer". "El Botànic no ha fet res en aquests sis anys i ara els vol manar a l'atur".

En aquest context, ha recordat que aquesta Comunitat "sempre ha sigut bilingüe, però el Botànic la vol convertir en monolingüe" i ha afirmat que Compromís "té un camí molt clar, és qui té el full de ruta i el camí final són els Països Catalans".

Així, ha denunciat que la nova llei de funció pública "no donarà cap solució a l'elevat nombre d'interins de l'administració valenciana".

Destacats