Rodríguez veu "curiós" que s'alce el secret d'Alqueria "just el dia abans de la presentació de candidatures"

L'expresident de la Diputació celebra poder saber "què va justificar l'operació antiterrorista" de la seua detenció i "qui va estar darrere"

Guardar

jorge_rodriguez
jorge_rodriguez

L'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha celebrat aquest dimarts l'aixecament del secret del conegut com a 'cas Alqueria', en el qual es troba investigat al costat de cinc persones més, com una "bona notícia", encara que ha apuntat que "curiosament" es produeix "just el dia abans de l'inici de presentació de candidatures municipals".

L'anomenat 'cas Alqueria' investiga irregularitats en les contractacions en Divalterra, una empresa de capital públic dependent de la Diputació de València. Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de la signatura pública van ser detinguts el mes de juny passat en el marc d'una investigació per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

Les perquisicions es van iniciar en 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València i se centren en irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

Rodríguez, en unes declaracions remeses a Europa Press, ha explicat que aquest passat dilluns, minuts abans de les 15.00 hores, va rebre notificació que s'havia alçat el sumari del cas i que aquest mateix dimarts les parts tindrien accés a la documentació, encara que ha agregat que encara se'ls ha facilitat i per tant continua "esperant, en una situació d'indefensió en la qual ja portem deu mesos".

En tot cas, ha afirmat que "l'obertura del secret de sumari és una bona notícia" perquè els investigats sabran de què se'ls acusa i "què va justificar l'operació antiterrorista que vivim el 27 de juny" --el dia que va ser detingut-- i "qui va estar darrere d'aqueixa operació". "Perquè llegint el que un llig últimament sobre les clavegueres de l'estat comença al final a tindre dubtes", ha comentat.

A més, ha assenyalat que podran explicar" de què se'ls acusa i ha apuntat que viu aquest aixecament del secret "sempre amb aqueixes casualitats que s'han produït en aquest cas".

"En primer lloc, quan van tornar a vindre a l'ajuntament de la UDEF per a demanar uns correus que ja s'havien portat el 27 de juny i que de fet no van poder portar-se de nou. Just el dia abans de la meua proclamació com a candidat a l'Ajuntament o curiosament aquesta obertura del secret de sumari que també es produeix just el dia abans de l'inici de presentació de candidatures municipals que arranca el dia 17", ha denunciat.

"DEU MESOS DE SUPLICI"

"Si aquestes casualitats, que cada veu semblen menys casualitats, s'han produït, així i tot haurem de continuar i benvingudes siguen si gràcies a aqueixes casualitats almenys podem defensar-nos després d'aquests deu mesos de suplici", ha agregat l'expresident de la corporació provincial.

Així mateix, ha indicat que ha demanat "fins a tres ocasions" l'aixecament del secret i en totes elles se li ha denegat. "I en les tres hem acudit a l'Audiència provincial a través d'un recurs i se'ns ha denegat també, amb la qual cosa el que estàvem desitjant que això passara", ha precisat.

Finalment, ha lamentat que esperava que el secret del sumari s'alçara "en el pitjor moment". Per tant, tampoc ens ha sigut una sorpresa, perquè aquest cas ha estat plagat de casualitats estranyes", ha insistit el primer edil d'Ontinyent.

PUIG: DECISIONS, QUAN "SE SÀPIA QUÈ HA PASSAT"

Per part seua, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts davant l'aixecament del sumari del 'case Alqueria' que quan "se sàpia de què se l'acusa i quina ha passat" prendran decisions "com sempre amb respecte, amb coratge i amb conviccions".

Ha assenyalat en declaracions als mitjans que en aquest cas van prendre decisions per endavant "encara que no hi haguera cap mena de resolució jurídica" i ha indicat que "aquesta societat ja ha patit el desvergonyiment de la dreta" i és partidari de "fer bé la dignificació de la política i intentar ser responsables". "I així actuarem, temps al temps", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats