Ribó reitera que dirà al setembre si es presenta a l'Alcaldia i "per respecte", primer a Compromís

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dimarts que al setembre dirà si es presenta a la reelecció en les eleccions municipals del pròxim any, encara que ha precisat que, "per respecte", primer ho comunicarà al seu partit, Compromís, en una assemblea el mes vinent.

Així ho ha indicat, en una visita a les obres de rehabilitació integral del parc Gulliver de València, en ser preguntat per si ja ha adoptat alguna decisió sobre tornar a ser candidat a l'Alcaldia de València en les pròximes eleccions.

El primer edil, que fa unes setmanes va fer broma amb què faria aquesta meditació durant el camí de Santiago que tenia previst fer aquest estiu, ha assenyalat a la volta d'aquest viatge que s'ha trobat "estupend" però que les decisions s'han de prendre "en fred" i ara, ha fet broma, "fa molta calor".

"La meua decisió, per respecte a la meua gent, la pense donar en una assemblea de Compromís que tindrem al setembre" i ha reiterat que "no se li pregunte més" perquè eixiria "per peteneres". Així, ha reconegut estar amb força i "estupend" i trobar-se "molt bé". "Per a mi era important veure que tot el tema de l'hèrnia discal que havia patit al desembre, l'havia superat; me'n vaig anar una setmana al Pirineu i vaig veure que tot anava bé i ara, una setmana caminant, fent més de 20 quilòmetres al dia, també se suporta i penses que la cosa funciona bé", ha detallat.

Preguntat per la possibilitat que no es presente a les eleccions i que fora el vicealcalde de València, Sergi Campillo, qui ho faça en el seu lloc, el primer edil ha assenyalat que "en cas de no continuar o en cas de continuar, la llista la farà qui l'ha feta sempre: Compromís". "És una decisió de l'organització, una qüestió de democràcia interna fonamental", ha afegit.

Ribó ha defensat els canvis realitzats a València durant el govern de Compromís i PSPV. Com a exemple, ha citat que a Logronyo "la gent que em va reconéixer em preguntava per això i envejava la situació". "A València fa uns anys se'l reconeixia per alguna cosa que millor no recordaré; ara a València se la reconeix per ser una ciutat verda, que aposta per una mobilitat sostenible i per ser una ciutat que serà capital verda europea".

Arxivat a:

Destacats