Ribó rebutja cessar a Fuset per l'accident de Vivers

Guardar

ribo
ribo

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat contrari a la destitució del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, després del seu processament per un jutjat de València per l'accident mortal en el muntatge de les graderies dels Concerts de Vivers i ha enlletgit a l'oposició: "És un assumpte massa greu perquè algú vulga fer d'això joc polític".

Així s'ha pronunciat el primer edil aquest dijous en el ple de l'Ajuntament durant el debat d'una moció presentada per Ciutadans --que ha comptat amb els vots a favor d'aquest partit, del PP i de Vox, que al seu torn ha presentat una moció alternativa-- sobre el cessament de les funcions del regidor de Cultura Festiva.

A més, el grup municipal 'popular' ha reclamat, a través d'una moció per via d'urgència, que l'Ajuntament es persone en el judici contra Fuset, mentre que Vox reclama el seu cessament.

En la seua intervenció, l'alcalde ha retret als partits de l'oposició que es tracta d'"un assumpte massa greu perquè algú vulga fer d'això joc polític" i ha assegurat que "no hi ha motius per a cessar a Fuset". En aquest sentit, ha desenvolupat: "Aquest desgraciat accident no té res a veure tampoc judicialment amb un tema de corrupció. Si així ho fóra, haguera sigut el primer a demanar-li la dimissió. Respectant l'opinió del jutge, estem convençuts de la no responsabilitat en aquest desafortunat assumpte".

En aquesta línia, ha posat en relleu que Fiscalia "s'ha sumat al recurs de Fuset" i ha acusat els edils de l'oposició de "no haver-se llegit" això.

Així mateix, ha defensat que "no hi ha cap relació del regidor amb el muntatge de les graderies" perquè, ha argumentat, "es va contractar el muntatge a una empresa que al seu torn el va subcontractar".

Amparo Picó, de Ciutadans, ha respost a l'alcalde: "Fuset no és que estiga imputat, està processat per un homicidi per imprudència greu i contra la seguretat dels treballadors. Què haurà de fer més Fuset perquè li cesse de les seues funcions?". Així mateix, ha denunciat la "total falta de responsabilitat política, de transparència, d'ètica i de moral".

Per part del PP, Santiago Ballester ha posat en relleu que Fuset "va tuitar que hi hauria graderies quan no estava recollit en els plecs ni en les ofertes de les empreses que s'havien presentat" i ha criticat també que "Ribó diu que té les parets de cristall". "Jo porte cinc mesos i no les trobe", ha afegit.

A més, ha acusat de "negligència i irresponsabilitat" a Ribó i Fuset "amb la complaença del grup socialista", i ha lamentat que "van provocar una apagada informativa".

Destacats