Ribó reafirma el seu suport a Grezzi per la crisi del frau en l'EMT

Català (PP) acusa la gravetat de l'estafa i la qualifica d'"única" a una entitat pública, malgrat la condemna de 12 anys per frau de càrrecs del PP en Emarsa

Guardar

Joan Ribó Ajuntament
Joan Ribó Ajuntament

L'Alcalde de València, Joan Ribó, reafirma el seu suport al President de l'EMT, el Regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, i el Gerent Josep Enric García: "Reafirme la meua confiança en tots dos". Així s'ha pronunciat fent al·lusió a la "transparència" amb la qual actuen sobre aquest tema. Ha pronunciat aquestes paraules en el Ple Extraordinari celebrat hui, precisament arran del frau detectat en l'Empresa Municipal de Transports, per un import de quatre milions d'euros.

En la sessió de hui tots els grups, per unanimitat, han aprovat la compareixença de Ribó en el pròxim ple ordinari del mes. Una compareixença en la qual donarà compte i actualitzarà tota la informació disponible respecte a la investigació del frau. No obstant això ha recordat, com va recordar ahir la Regidora Elisa Valía (PSPV) en una roda de premsa, que la documentació es dóna a tot aquell que ho demane pel llit que es va establir i que tots els grups coneixen: "Qui la demana d'altra banda i fa teatre... Potser té altres interessos", va assenyalar.

L'Alcalde, en la seua intervenció, ha detallat la versió que, de moment, manegen els grups de govern: el frau es correspon a "una mala praxi d'una persona". Aquesta persona és la Cap d'Administració, que va ser acomiadada res més conéixer-se la transacció. Un acomiadament que, des de l'oposició, atribueixen a un "cap de turc" per a camuflar la responsabilitat de Giuseppe Grezzi.

"Imaginatives"

Tant és així que la líder popular a la ciutat, María José Català, ha assegurat no descartar presentar una moció de censura. Una tàctica que difícilment es durà a terme perquè no té opcions de prosperar. Per a Català aquesta és una "estafa única i primera a Espanya en una entitat pública, massa greu, seriosa i profunda per a no comportar responsabilitats polítiques". Òbvia així diversos casos del seu partit, la totalitat de regidors del qual estaven imputats en la passada legislatura, la recent operació que es va saldar amb la detenció del cunyat de Rita Barberà, o les condemnes de 12 anys a càrrecs populars pel frau de 24 milions en l'empresa pública Emarsa.

Ciutadans, després de la crisi oberta entre Compromís i el PSPV pel desacord per a la presència o no de Grezzi en les declaracions d'empleats, ha oferit els seus regidors per a "llevar" a Compromís del govern. No obstant això Ramón Vilar, Regidor d'Hisenda pel PSPV, ha titllat les propostes de molt "imaginatives" però poc realistes, reafirmant així la intenció de continuar amb el Rialto.

També Vilar ha assenyalat la necessitat de revisar les transaccions bancàries, per a veure si el banc no "s'ha botat cap control anti-blanqueig de capitals i si poguera tindre alguna responsabilitat patrimonial".

Després de la tensió oberta entre totes dues formacions, el Regidor d'Hisenda ha indicat que aquesta vesprada, després del Ple, hi haurà una reunió per a parlar "tranquil·lament amb Campillo", el vicealcalde segon per Compromís. Assegura que dubte sobre l'afectació de la discrepància sobre la Comissió d'Investigació en la governabilitat del Rialto.

Destacats