Ribó insisteix en una "major contundència" i Gómez afirma que les noves restriccions són "doloroses"

Guardar

gomez-ribo
gomez-ribo

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que les noves restriccions anunciades aquest diumenge pel president de la Generalitat, Ximo Puig, van "en la línia" del que alguns "venim reclamant fa setmanes" i que "cada vegada se sumen més veus respecte a la necessitat d'una major contundència i de llançar un missatge clar a la ciutadania". Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha afirmat que les noves mesures són "doloroses" però "hem de frenar la pèrdua de vides".

En aquesta línia, Ribó ha insistit que cal reduir "al màxim" totes les interaccions personals davant la situació "alarmant" de l'evolució de la pandèmia "amb les xifres de contagis a l'alça, les víctimes mortals i la saturació dels centres de salut i hospitals".

Així, ha reiterat la crida perquè la ciutadania "s'autoconfine al màxim de les seues possibilitats, evite situacions de risc i prenga totes les mesures d'autoprotecció que recomanen els experts".

El primer edil ha remarcat que a nivell de ciutat, des del Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal), constituït el mes de març passat, "hem adaptat en tot el que hem pogut i seguint els decrets de la Generalitat i del Govern els serveis i les instal·lacions municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials".

Sobre aquest tema, ha manifestat que, "com sempre", el consistori "col·laborarà amb el compliment estricte de les normes dictades per les autoritats sanitàries competents amb la finalitat de frenar l'expansió de la pandèmia".

Ribó ha indicat que, entre les últimes mesures adoptades, l'Ajuntament ha suspés les activitats que generen concentracions de persones en les seues instal·lacions amb l'objectiu de "convertir aquestes dependències en espais de màxima seguretat per a la ciutadania i pel personal municipal".

A més, a València s'han suspés els mercats extraordinaris i el rastre, així com altres activitats no essencials organitzades i autoritzades pel Consistori com les carreres ciclistes previstes i s'ha instaurat el canvi dels torns de la Policia Local per a minimitzar el risc de contagi i l'impuls del teletreball entre la plantilla municipal.

També s'han anul·lat les activitats d'oci i formació, a excepció d'aquelles que es puguen desenvolupar en línia, dels Centres de Joventut, que només romanen oberts per a atendre la ciutadania, s'ha reduït l'activitat a les biblioteques, les alcaldies de poble estan operatives per a qüestions administratives i només amb cita prèvia i la Universitat Popular ha suspés temporalment les activitats formatives, ha detallat.

Així mateix, s'han tancat totes les instal·lacions esportives de la ciutat, tant les que estan baix sostre com les que estan a l'aire lliure, i s'han suspés totes les competicions de totes les edats, excepte les lligues professionals i internacionals i les competicions federades a nivell estatal.

Finalment, els museus i monuments de les regidories de Patrimoni i Recursos Culturals i de Cultura Festiva tancaran els dilluns per a "reorganitzar el servei" i "minimitzar el risc de contagi entre el personal d'atenció al públic".

RESTRICCIONS "DOLOROSES"

Per part seua, la vicealcaldessa de València i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha defensat que "en moments difícils necessitem que els responsables polítics donem la cara i és el que està fent el president Ximo Puig".

La vicealcaldessa ha admés que les restriccions són "doloroses" però ha afirmat que "hem de frenar la pèrdua de vides i utilitzar tots els nostres recursos per a salvar llocs de treball com farem amb el pla d'ajudes 'Resistir'".

"Eixes són les dues úniques prioritats, vides i ocupacions, i en aquest moment demanem a totes les persones des de qualsevol persona, ciutadà o responsable públic que sume el que aquest a la seua mà per a superar aquests últims mesos", ha declarat.

"Quedem-nos a casa i fem costat al comerç, l'hostaleria i la cultura local. És el moment de mostrar responsabilitat i solidaritat", ha agregat.

Destacats