Ribó espera una prova física per a decidir si opta a la reelecció

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que està pendent "d'una prova de tipus físic" per a decidir si opta a o no a la reelecció com a candidat de Compromís i ha asseverat que si finalment decideix fer-ho serà "per al cicle complet". "Quan un diu anem cap avant, anem cap avant".

Així ho ha manifestat el primer edil en una entrevista en 99.9 Plaza Radio recollida per Europa Press, en la qual ha tornat a reiterar que informarà de quina és la seua resolució al setembre. I ha detallat: "No tinc la decisió presa del tot, em falta una prova de tipus físic".

"Vaig tindre una hèrnia discal que m'incapacitava molt a l'inici de l'any, però, per sort, vaig passar de cadira de rodes a crosses, de crosses a bastó i de bastó a res. Fa una setmana me'n vaig anar al Pirineu i la setmana que ve me'n vaig al Camí de Santiago que per a mi és un poc definitiu per a donar eixa hèrnia per superada", ha detallat.

Interrogat per si ha canviat d'opinió respecte a què la limitació temporal en el càrrec ha de ser un termini de huit anys, Ribó s'ha mostrat favorable al fet que hi haja un límit per a "no començar a cometre una sèrie de vicis", encara que l'ha emmarcat més en alcaldes i alcaldesses que estan "més de vint anys" en el lloc.

Sobre si serà ell qui decidirà la llista amb la qual es presenta, Ribó ha remarcat: "No, la llista l'ha de preparar l'organització" i ha negat "rotundament" la possibilitat de reclamar una llista en la qual ell tinga més poder

"Jo he estat dient que hi ha persones que, evidentment, estan alçant el cap d'una manera molt notòria, tant en un partit com en un altre, però això no vol dir res més. No és la llista de ningú, és la llista de Compromís i Compromís fa molt bones llistes i té molt bona gent", ha afirmat.

Respecte a si la situació judicial de l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra pot influir en la seua decisió d'optar a la reelecció, Joan Ribó ha considerat que són "temes independents". "Oltra --ha prosseguit-- és un peça fonamental dins de Compromís, però estem en la situació en la qual estem i hi ha moltes persones i substituts. Demà m'entreviste amb la nova vicepresidenta (Aitana Mas), que és una persona jove i molt potent".

Ha agregat en aquest punt que, "per desgràcia, els temps judicials són sempre massa llargs i mai podem saber si al maig de l'any que ve s'haurà ja arreglat les coses definitivament o no, és un paràmetre que no està al nostre abast". Per això, ha advocat per preparar "un pla A però també un pla B".

Arxivat a:

Destacats