Ribó emplaça al ple extraordinari sobre l'EMT per a debatre les responsabilitats després del frau

Guardar

Joan Ribó Carles Desfilis
Joan Ribó Carles Desfilis

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha emplaçat aquest divendres al ple extraordinari sobre l'Empresa Municipal de Transports (EMT) que tindrà lloc el pròxim 17 d'octubre per a parlar i debatre sobre les responsabilitats polítiques que reclamen els grups de l'oposició a l'Ajuntament després del frau de 4 milions d'euros detectat en la companyia pública.

"En el ple tractarem aquestes coses", ha indicat el primer edil preguntat per les responsabilitats polítiques i el "cessament immediat" del regidor i president de l'Empresa Municipal de Transport (EMT), Giuseppe Grezzi, que es demanen des de l'oposició municipal després de conéixer-se el citat frau.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presidir a l'Ajuntament de València l'acte de lliurament d'honors i distincions amb motiu del 9 d'Octubre. L'alcalde ha destacat que ha convocat per al 17 d'octubre la sessió plenària extraordinària sobre el succeït en l'EMT sol·licitada pel PP i recolzada pels altres dos grups de l'oposició, Cs i Vox.

"El que he de dir és que em van demanar ahir un ple extraordinari. Aqueix ple extraordinari ja l'he convocat i he comunicat que l'havia convocat per al dia 17", ha exposat el responsable municipal.

Joan Ribó ha explicat que no ho ha programat per a abans perquè del 10 al 15 d'octubre estarà fora de València en haver d'assistir al lliurament a l'Índia del reconeixement que certifica que la ciutat serà Capital Mundial del Disseny. "Arribe el 15 i el 17 es farà el ple. En el seu moment totes aquestes coses les parlarem", ha insistit.

L'ordre del dia del ple, conegut aquest divendres, inclou quatre punts. El primer reclama la compareixença de l'alcalde ipresident de la Junta General d'Accionistes de l'EMT, Joan Ribó, "per a donar compte del presumpte frau ocorregut en el si d'aquesta empresa municipal entre els dies 3 i 20 de setembre de 2019".

Així mateix, el segon punt sol·licita "la creació d'una comissió no permanent d'investigació amb la finalitat de determinar accions tendents a recuperar els diners presumptament desviats i les possibles responsabilitats polítiques que s'hagen pogut cometre en el si de l'EMT València".

PROTOCOLS I NORMATIVA

El tercer punt de l'ordre del dia planteja "la sol·licitud a la Intervenció General Municipal d'un informe d'auditoria sobre la correcta aplicació dels protocols i normativa aplicable en les ordres de pagament afectades en la presumpta estafa" en la companyia pública.

En últim lloc, l'ordre del dia proposa "la sol·licitud d'una auditoria de seguretat independent sobre els sistemes informàtics de l'Ajuntament de València i de l'EMT València per a detectar les vulnerabilitats del sistema que ha permés la presumpta estafa". Igualment, en aquest punt es demana "determinar si aquestes vulnerabilitats han afectat o poden afectar altres departaments municipals o entitats del Sector Públic Local".

Arxivat a:

Destacats