Ribó anuncia una ordenança de drets socials d'accés a la vivenda, llum, aigua i necessitats bàsiques

Guardar

acto-ribo-orriols
acto-ribo-orriols

València disposarà d'una ordenança municipal d'atenció social perquè queden coberts com a drets les despeses d'habitatge, l'alimentació, l'accés a l'energia elèctrica i l'aigua i la intervenció en cas de desnonaments a aquelles famílies en una situació més desfavorable. Així ho ha anunciat Joan Ribó, candidat de Compromís per a revalidar l'Alcaldia de València, en un acte als Orriols juntament amb veïns i veïnes del barri i amb la participació també de Joan Baldoví, número 1 de la llista electoral de la coalició valencianista al Congrés. Les polítiques socials als barris de la ciutat i la defensa a Madrid dels interessos valencians han centrat les intervencions dels dos líders en un acte que ha comptat amb la participació de vora 300 veïns i veïnes.

Ribó ha fet valdre la importància dels barris i de les persones per al Govern de la Nau, motiu pel qual, ha recordat, actes com el de hui han servit durant el darrer any per rendir comptes a la ciutadania, en barris com els Orriols, Torrefiel o Benicalap, sobre tot el punt ja fet i sobre tots els reptes que queden per abordar a la nostra ciutat. Reptes com l'atenció social, "una aposta ferma" del govern progressista que l'alcalde s'ha compromés a reeditar per consolidar el canvi a la ciutat.

Per això, altre anunci que ha fet s'ha centrat en els quatre nous centres de servicis socials amb què comptarà la ciutat: el de la Saïdia, ja en marxa, que atén a 40.000 persones i desdobla el de Salvador Allende per oferir un servici més eficient; el del carrer de la Reina, al Cabanyal, que com a molt en un any estarà en funcionament; el de Benicalap, que atendrà a 40.000 persones optimitzant alhora l'atenció que s'ofereix al de Campanar que passarà de cobrir 90.000 a 50.000 veïns i veïnes; i el de les Naus de Ribes, al Parc Central, que inclourà un centre de joves per a la inserció sociolaboral i un edifici per fer un seguiment més proper a les persones usuàries.

"Aquests quatre centres municipals de servicis socials ens permetran complementar les polítiques centrades en les persones que portem executant des de 2015 a València, una València on ja no es talla la llum ni l'aigua a les famílies que no les poden pagar i a on hem intervingut per evitar, només entre l'any passat i el que portem d'aquest, 350 desnonaments de famílies que no podien pagar la hipoteca", ha explicat Ribó, qui ha destacat que "el dret a l'habitatge és crucial i per això ens hem acollit a un crèdit del Banc Europeu d'Inversions per construir vivendes de lloguer assequible i, a més, en el pròxim mandat, posarem en marxa una entitat mixta per construir 600 vivendes més de lloguer assequible".

D'altra banda, ha esmentat les ajudes en matèria d'habitatge que el seu govern ha anat concedint en els darrers anys: 1,3 milions per a evitar el desnonament de més de 2.000 famílies, ajudes a 125 famílies per entrar a viure en una nova vivenda, més de 650.000 euros per ajudar amb els deutes de lloguer a 852 famílies, més de 238.000 euros per evitar el desnonament de 484 famílies per impagaments a la comunitat i ajudes per atendre a 535 famílies amb allotjament d'emergència per la pèrdua de la seua vivenda (per valor de més de 284.000 euros).

Juntament amb totes aquestes mesures, Ribó també ha destacat la importància de les ajudes a domicili, dotades amb dos milions d'euros més (fins a arribar als 13,3 milions) per atendre en les seues necessitats bàsiques a persones que no poden eixir de sa casa. També ha destacat les ajudes a la dependència, impulsades per la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra.

A més, ha anunciat que les ajudes de 'Menjar a Casa', amb què s'atenen a 427 persones, "s'incrementaran fins a atendre al miler de persones i no sols a persones majors sinó també a persones amb diversitat funcional, perquè totes puguen menjar a sa casa, amb una dieta sana i equilibrada". Per últim, ha recordat que amb la teleassistència, a la que s'ha destinat mig milió més (superant en total els 1,55 milions) s'atén a 5.350 persones i ha ressaltat que les ajudes directes s'han duplicat (arribant als 5,2 milions d'euros) i que ja no hi ha cues per repartir menjar perquè ara cada família té la seua pròpia targeta per fer la compra de menjar al supermercat sense haver de continuar sent estigmatitzades. "Aquestes són bones inversions per als valencians i les valencianes i no les de la Fórmula 1", ha afirmat l'alcalde.

Compromís, garantia de la defensa dels interessos valencians a Madrid

Per la seua part, Baldoví ha destacat el treball fet en els darrers quatre anys pels governs amb Compromís. "En només quatre anys hem deixat de ser el paradís dels corruptes per a ser reconeguts fins i tot per Europa per la nostra lluita contra la corrupció", ha explicat; en l'àmbit econòmic, també ha destacat les polítiques socials fetes tot i l'infrafinançament: "amb allò que ens dóna l'Estat hem pogut cobrir urgències i hem pogut llevar el copagament i fer que ja no s'hagen de pagar els llibres, però imaginem què podríem haver fet si ens hagueren donat tot el que ens tocava".

També ha defensat la importància d'aconseguir un grup parlamentari propi a Madrid, "perquè mentre altres volen parlar només de Catalunya, llaços i banderes, nosaltres volem parlar de València, de barris com els Orriols, de blindar pensions, dels interessos valencians... Això és molt important perquè, a més, els diputats i diputades de Compromís no ens enganyem mai quan cal polsar el botó i votar al Congrés, perquè ningú ens diu què hem de votar i sempre votem pels interessos valencians".

Arxivat a:

Destacats