Reyes Maroto sosté que a la fi de primavera més del 30% de la població estarà vacunada

Guardar

vacunación coronavirus COVID europa
vacunación coronavirus COVID europa

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha subratllat aquest dijous que abril serà "un punt d'inflexió" quant a la vacunació amb l'arribada de més dosi per a aconseguir la immunització d'entre un 30 i un 40 per cent de la població al final de la primavera i un 70 per cent al final de l'estiu.

Així, segons ha apuntat, a l'abril està prevista l'arribada de quatre milions de quatre milions de vacunes de Pfizer, que està complint amb la seua programació, segons ha admés, i per al segon trimestre s'espera la vacuna de Janssen que en ser d'una sola dosi permetrà un avanç important en l'estratègia de vacunació.

Avançar en l'estratègia de vacunació, ha afegit la ministra, és donar certitud que és el que necessiten, ha apuntat, les empreses per a una recuperació econòmica "sense riscos".

Reyes Maroto, ha assenyalat aquest dijous a Palma que el Govern treballa per a poder posar en marxa el certificat digital de vacunació directament en totes les Comunitats Autònomes sense haver de passar abans per la prova pilot a la qual s'oferia Balears.

Maroto s'ha reunit, al costat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb representants del sector turístic i representants de les administracions de les Illes en un hotel de Platja de Palma, i en declaracions als mitjans ha assegurat que l'Executiu central estudiarà la proposta de Balears de ser una destinació pilot en l'aplicació del certificat --"l'any passat es va fer molt bé amb els corredors segurs"-- però que la intenció del Govern és que es puga implantar sense passar per un pilot en totes les CCAA.

"El Govern és conscient que el passat estiu es va treballar molt bé amb el sector turístic en els corredors, però volem parlar amb tots, sabent això sí, que Balears ja ha sigut un referent", ha afegit.

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la "serietat" amb la qual s'està treballant a nivell de la Unió Europea en relació amb el certificat de vacunació i millorar la seguretat de la mobilitat.

Armengol ha insistit en la necessitat de, mentre no es puga garantir la reactivació, mantenir el sistema de protecció de les ajudes públiques.

Segons ha explicat Maroto, el certificat permetrà garantir la seguretat de la mobilitat i substituirà les actuals restriccions per a viatjar i el sistema de "semàfors". En aquest sentit, permetrà moure's per l'espai Schengen independentment de les dades d'incidència acumulada.

No obstant això, ha advertit, l'Executiu "no vol donar falses expectatives" perquè el certificat requereix encara un procés, primer, per a verificar quins requisits recollirà i, segon, quin serà el seu encaix legal.

La previsió, ha assenyalat la ministra, és poder comptar amb el certificat al juny encara que és necessari per a arribar a aquest punt "comptar amb un bon percentatge de població vacunada".

Arxivat a:

Destacats