Puig xifra en més de 1.000 milions la 'factura' contra la pandèmia: "La situació està hui millor que ahir"

Guardar

material-sanitario
material-sanitario

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que el govern valencià ha destinat més de 1.000 milions en la lluita contra la pandèmia de Covid-19 i ha assenyalat que la situació en aquest territori està hui "millor que ahir".

"Portem una setmana liderant les dades de baixa incidència, alguna cosa es farà bé", ha indicat Puig en la sessió de control al president en resposta a la portaveu del PP, Isabel Bonig, que ha preguntat quines mesures pensa prendre el Consell per a millorar la situació política, econòmica i sanitària, ja que "si no es prenen mesures urgents, la situació demà serà pitjor que hui".

El president ha respost que eixa afirmació, "senzillament, és falsa" perquè la situació "no està pitjor", sinó que la Comunitat Valenciana té 105 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, "molts menys que la seua comunitat de referència", ha dit a Bonig.

Per això, ha indicat que s'han destinat fins ara tots els recursos possibles i s'està "lluitant en tots els àmbits" però sobretot en el sanitari perquè "sense superar la pandèmia no hi haurà solució a les altres crisis".

Així mateix, ha aprofitat per a celebrar que Bèlgica haja obert les portes a la relació turística amb la Comunitat Valenciana sense necessitat de quarantena i també s'ha referit a l'anunciat Bono Viatge, que estarà en marxa a partir del 20 d'octubre.

FULLA EN BLANC

Per part seua, Bonig ha tornat a donar la mà a Puig i li ha mostrat una fulla en blanc, que li ha oferit per a "emplenar-la junts" perquè cal passar a l'execució dels acords, ha dit, més enllà dels "ximoanuncis".

"Està disposat o no a comptar amb el PP? Creu que a la força ho aconseguiré? No em canse", ha manifestat, per a agregar que no es resisteix a veure "com aquesta comunitat va pel precipici sense fer absolutament res".

Per això ha anunciat que dilluns que ve, 5 d'octubre, un grup de diputats capitanejats per l'exvicepresident del Consell José Císcar estarà a les 11.00 hores a la Sala Vinatea de Les Corts esperant a la resta per a posar-se a treballar: "Si de veritat pensen en els cinc milions de valencians no tinc cap mena de dubte que acudiran tots vostés".

Puig ha indicat sobre aquest tema que sempre té oberta la porta al diàleg perquè "totes les mans són necessàries, la seua i del seu grup també", però ha qüestionat eixa "performance" que planteja al seu judici el PP perquè "amb 19 diputats no es pot marcar l'agenda de la cambra".

Destacats