Puig vol accelerar "al màxim" la vacunació i amb totes les vacunes "possibles" i "clarament validades"

Guardar

Ximo-Puig-rueda
Ximo-Puig-rueda

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advocat aquest dilluns per accelerar "al màxim" la vacunació contra el coronavirus i amb totes les vacunes "possibles", inclosa la russa Sputnik, que estiguen "clarament validades" pels organismes internacionals i l'Agència Europea del Medicament (EMA per les seues sigles en anglés).

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans abans de reunir-se a València amb representants del socialisme valencià en el Congrés i al Senat, en ser preguntat per la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana i el calendari de vacunació.

Puig ha indicat que la Comunitat està, en aquest moment, en una situació "molt positiva" encara que ha advertit que "això no ens eximeix de cap mena de responsabilitat del que passe d'ara en avant", perquè cada vegada costarà baixar més la incidència per cada 100.000 habitants, que és ara de 31 casos en 15 dies, quan fa unes setmanes era de 1.500. Per tant, ha dit, és una "situació extraordinàriament positiva", perquè l'esforç ha servit, encara que ha animat a "continuar" en aquesta línia perquè vindrà la Setmana Santa i Pasqua, que és un "moment complicat però hem d'intentar mantindre les mesures que ha dit l'autoritat sanitària".

"Si ho fem així, arribarem en un pocs mesos a una situació molt favorable per a la reactivació de la Comunitat Valenciana", ha augurat.

En tot cas, i sobre la volta a la vacunació amb AstraZeneca, ha incidit en què "el que val és el que ha dit la EMA" perquè "ningú pot pensar que una vacuna que no estiga en condicions serà administrada".

"Les vacunes tenen els seus riscos però són riscos molt menors del que significa el benefici", ha defensat, al mateix temps que ha advocat per "donar la màxima credibilitat a la EMA", fer seguiment de possibles reaccions, però també "accelerar al màxim la vacunació" i amb totes les vacunes possibles.

"Exigim a l'autoritat sanitària europea que totes les vacunes que estiguen en disposició de ser adquirides, i en condicions de ser subministrades amb garanties de salut, s'aporten i s'aconseguisquen", ha dit en referència a la russa Sputnik, perquè "ens estem jugant cada dia la vida de les persones, la vida de l'economia i de la societat".

Així, ha assenyalat que si la Sputnik, finalment validada per diferents organismes internacionals és validada per la EMA, "ha d'adquirir-se en la mesura de les possibilitats" ja que amb "tot el que avancem en la vacunació, aconseguirem anar superant la pandèmia".

Puig ha assegurat que el calendari està garantit amb la vacuna d'AstraZeneca i hi ha una línia "ben clara": "Les vacunes les situem en les persones per a activar la immunitat", per la qual cosa després del moment "difícil" de la suspensió d'administració de les dosis d'aquesta vacuna la setmana passada, hui s'amplia a persones de 55 a 65 i, amb això, tota la comunitat educativa podrà ser vacunada en els pròxims dies.

Arxivat a:

Destacats