Puig subratlla que "Espanya és molt més que Madrid"

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha cridat a la "cohesió" enfront de la "confrontació" amb motiu del Dia de la Festa Nacional, al mateix temps que ha advertit que "Madrid és Espanya però Espanya és molt més que Madrid" i que "el 'procés' invisible és tan contraproduent com el 'procés' català".

Puig s'ha traslladat aquest dilluns, 12 d'octubre, a Madrid per a participar en els actes del Dia de la Festa Nacional. Abans de la celebració, en declaracions remeses als mitjans, ha al·ludit a la pandèmia del coronavirus per a subratllar que "una situació excepcional com la que estem vivint exigeix la màxima fortalesa de les institucions per a generar seguretat i confiança als ciutadans".

En aquesta línia, ha defensat que "les institucions no estan per a confrontar sinó per a cooperar" i ha advertit que "utilitzar la institució per a la confrontació produeix la desafecció".

"El partidisme de la institució activa com un dissolvent de l'afecció democràtica. Madrid és Espanya però Espanya és molt més que Madrid. Espanya s'enfortirà en la mesura que siga com és, amb més cohesió social i amb major cohesió territorial", ha assegurat.

Sota aquestes premisses, ha alertat que "el 'procés' invisible és tan contraproduent com el procés català". Així, ha recalcat que "Espanya ha de ser un espai de convivència" i "d'igualtat més enllà de l'essencialisme identitari". "Les banderes, si no uneixen, són símbols inútils per a la convivència", ha resolt.

Destacats