Puig situa "la diversificació de l'economia valenciana" com a element clau per a establir vies de cooperació entre el Marroc i la Comunitat

Guardar

200217_FOTO_1_PRE_MISION_MARRUECOS_PRIMER_MINISTRO
200217_FOTO_1_PRE_MISION_MARRUECOS_PRIMER_MINISTRO

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat "la diversificació de l'economia valenciana" com a element clau per a establir vies de cooperació entre el Marroc i la Comunitat.

Així s'ha pronunciat després de la seua reunió amb el president del Govern del Marroc, Saadeddine El Othmani, qui ha traslladat el seu interés a col·laborar "en tots els aspectes econòmics" per a afavorir la reindustrialització del seu país i millorar la relació comercial entre tots dos territoris.

En aquest sentit, Puig ha destacat que el Govern del Marroc "té la capacitat de generar una sèrie d'incentius per a les empreses valencianes" que estiguen interessades a situar-se en el regne alauí.

"Aquest és un treball que s'ha de desenvolupar d'ara endavant", ha assegurat el president, qui ha afegit que l'objectiu ha de ser "aconseguir una major vinculació permanent entre dos països que estem molt a prop i que, desgraciadament, han estat molt lluny".

Indústria automobilística

Entre els sectors en els quals es podria establir una cooperació, el titular del Consell ha destacat la indústria automobilística com un sector "fonamental" en el qual "treballar junts" i "trobar el nostre espai" en un mercat globalitzat.

"Hem estat compartint idees i farem una aposta comuna sobre quines sinergies es poden establir entre la indústria automobilística marroquina i l'espanyola, però específicament la valenciana, per a cooperar", ha explicat Puig.

Cooperació entre regions

El president ha avançat la proposta que li traslladarà demà al president del Consell de la Regió de Casablanca-Settat, Mustaphá Bakkouri, per a establir una relació bilateral entre aquesta regió marroquina i la Comunitat Valenciana.

A més, ha explicat que la Generalitat aprofitarà el Cim interparlamentari entre el Marroc i Espanya, que es realitzarà pròximament, per a generar un fòrum entre les comunitats autònomes i les comunitats regionals marroquines amb la finalitat d'"explorar totes les possibilitats" de cooperació.

"Les empreses han treballat ja durant molt de temps i del que es tracta és que institucionalment continuem treballant nosaltres", ha explicat Puig, després de recordar que són 66 les empreses valencianes que actualment tenen relacions directes amb el regne alauí.

El president també s'ha reunit esta vesprada amb el president del parlament marroquí, Habib El Malki i, posteriorment, ha mantingut una reunió amb el ministre d'Educació Nacional, Formació Professional, Ensenyament Superior i Investigació, Saaid Amzazi.

Així mateix, Puig, juntament amb tota la delegació de la missió comercial desplaçada a Rabat, ha assistit a la recepció que els ha oferit l'ambaixador d'Espanya al Marroc, Ricardo Díez-Hochleitner Rodríguez, a la qual també han assistit les empreses valencianes presents al país.

Destacats