Puig: "Si així ho ha dit la justícia, és bo saber quines persones no van complir els protocols" en vacunar-se

Guardar

Ximo Puig i Ana Barceló anuncien la inversió de 104 milions a l'Hospital Clínic de València
Ximo Puig i Ana Barceló anuncien la inversió de 104 milions a l'Hospital Clínic de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que l'Administració autonòmica "complirà" la sentència del TSJCV que reconeix el dret al PP a obtenir de la Conselleria de Sanitat documentació sobre les persones que es van vacunar de manera irregular. "Si així ho ha dit la justícia, és bo saber exactament quines són les persones que en un moment donat no van complir els protocols que corresponien", ha afirmat.

Puig s'ha manifestat en aquests termes a preguntes dels mitjans de comunicació aquest dissabte en la inauguració de la III Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell, que ha indicat que "no coneix" de moment la resolució, ha garantit que la Generalitat acatarà el pronunciament de la justícia. "Totes les sentències, siga la que siga, les complim per definició, perquè som un estat democràtic", ha defensat.

En aquest sentit, ha considerat que és "bo" que, "si així ho ha dit la justícia, se sàpia exactament quines són les persones que en un moment determinat no van complir els requisits ni els protocols que els corresponien" en el procés de vacunació contra la Covid-19.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha reconegut el dret al PP a obtenir de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública documentació sobre l'administració o no de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones a les quals se'ls havia administrat de manera irregular la primera.

Així ho estableix en una sentència de la Secció quarta de la Sala contenciosa administrativa, de data 13 d'octubre, i que estima parcialment el recurs contenciós administratiu interposat pel diputat del Grup Popular de les Corts Valencianes José Juan Zaplana contra una resolució del 20 d'abril de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública sobre la petició d'informació sobre l'expedient.

Després de conéixer la sentència, el diputat del PPCV en Les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha considerat que els tribunals "condemnen l'actitud del govern de Puig en amagar la seua pèssima gestió de la pandèmia i en intentar camuflar les pífies de la seua consellera de Sanitat" i ha criticat l'"opacitat" del departament que encapçala Ana Barceló.

Per part seua, la portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha defensat que la resposta de la Conselleria de Sanitat a la petició d'informació del diputat del PP José Juan Zaplana sobre les persones que es van vacunar de manera irregular "es va ajustar estrictament a la normativa vigent de protecció de dades" i ha lamentat que els 'populars' "invertisquen tota la seua energia a crispar i enfrontar a la societat valenciana en lloc de fer una oposició responsable".

Destacats