Puig no veu raonable que les farmàcies de València puguen cobrar pels test "sense cap mena de control"

Guardar

Test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia
Test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit aquest dimecres que no veu "raonable" que les farmàcies de la província de València puguen cobrar "sense cap mena de control" als usuaris per comunicar a la Conselleria de Sanitat els test d'antígens que es practiquen allí presencialment, a més de rebutjar que suposaria diferenciar aquests establiments dels d'Alacant i Castelló.

Puig, a preguntes dels periodistes a Alacant, ha subratllat que "en cap moment s'havia plantejat cobrar" durant les converses entre Sanitat i els farmacèutics, però ha garantit que estan "en bona disposició" per a arribar a un acord. "Cal buscar una solució clara i admissible des del punt de vista de servei públic", ha recalcat.

Així ha recordat que aquesta vesprada es reuneixen els col·legis professionals del sector amb el departament d'Ana Barceló per a "buscar un punt de trobada" i ha garantit que es prendran les "decisions oportunes".

En general, ha assenyalat que les farmàcies tenen consideració de servei públic a Espanya i ha defensat la necessitat que totes les persones que necessiten un test puguen realitzar-li'l en "igualtat de condicions" en aquests establiments.

L'objectiu de la col·laboració, ha recordat el president valencià, és descongestionar els centres de salut davant l'escalada de contagis en la sisena ona de la pandèmia.

Aquest dimarts, el Col·legi de Farmacèutics de València (Micof) va informar que les oficines de la província que s'acullen al protocol per a comunicar a la Conselleria els casos positius de coronavirus detectats en un test d'antígens realitzats presencialment revertiran al pacient el cost del servei.

El seu president, Jaime Giner, va remarcar que els apotecaris no volen "lucrar-se" per prestar aquest servei però tampoc "assumir el cost" afegit que els suposarà dispensar-lo, amb el que cada farmàcia establirà el preu en funció de les despeses que li supose.

Arxivat a:

Destacats