Puig no creu oportuna la taxa turística presentada pels seus socis

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dijous que no és el moment d'implantar la taxa turística en la Comunitat Valenciana, després de l'esmena presentada pels seus socis sense el suport del PSPV.

"L'oportunitat sincerament no la veig", ha declarat abans d'un homenatge a Ernest Lluch sobre la proposta registrada per Compromís i Unides Podem a la llei d'acompanyament als pressupostos autonòmics per a 2022.

Segons l'esmena conjunta, es tractaria d'un impost d'entre 0,5 i 2 euros per dia per als turistes que visiten la Comunitat Valenciana, una taxa que podrien augmentar els ajuntaments.

Puig, també líder del PSPV, ha assegurat que respecta la posició de tots els grups parlamentaris, però ha remarcat que "en aquests moments, el sector turístic necessita suport i sobretot afecte i empatia".

A partir d'ací, ha subratllat que la posició del seu partit és clara: és un debat que "es pot realitzar" i que és "pertinent" si el plantegen uns grups. "Però, més enllà d'aquesta qüestió, l'oportunitat sincerament no la veig. En aquest moment tenim altres qüestions fonamentals en l'agenda", ha recalcat.

Destacats