Puig mou fitxa per a pactar un tancament perimetral per Setmana Santa amb les comunitats veïnes

El president i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, insisteixen que res pot posar en risc “l’esforç que s’ha fet per la societat valenciana”

Guardar

control perimetral valencia policia local
control perimetral valencia policia local

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mogut fitxa per a aconseguir que la Setmana Santa no porte una nova ona de contagis. Segons han informat fonts del Consell, aquest mateix matí el cap del Consell s'ha posat en contacte amb els presidents dels territoris veïns per a pactar aquesta barrera.

Aquest matí s'ha celebrat una reunió entre el líder Botànic i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la posició que la Comunitat Valenciana defensarà en la reunió d'aquesta vesprada del Consell Interterritorial del Sistema Nacional. En ella, es deixarà clar l'objectiu de mantenir les restriccions de mobilitat vigents entre les comunitats autònomes perquè "no podem tirar per la borda els esforce realitzats per la societat valenciana durant les últimes setmanes", en paraules de Puig.

Després d'aquesta trobada, el president ha explicat que s'ha posat en contacte amb tots els presidents i presidentes de les comunitats limítrofes a la valenciana (Balears, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i Catalunya) per a acordar una posició conjunta de limitar la mobilitat durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

En aqueix sentit, Puig ha insistit que cal ser "prudent", en línia amb l'advertiment que la desescalada ha de ser lenta i progressiva perquè "relaxar mesures no és relaxar actitud", sobretot perquè "gràcies a l'esforç de la societat valenciana s'estan aconseguint grans avanços". De fet, ha ressaltat que hui es preveu baixar d'una incidència acumulada en els últims 14 dies de 100 casos per cada 100.000 habitants.

Així, ha recalcat que, encara que siga "una dada extraordinària, encara estem lluny de la consolidació definitiva per a superar la pandèmia", per la qual cosa ha exigit "la corresponsabilitat de totes les comunitats autònomes" perquè "no pot haver-hi comunitats que posen en risc aquest esforç que s'ha fet pels valencians".

"La situació epidemiològica continua millorant, però no podem tirar per la borda els esforços realitzats per la societat valenciana durant les últimes setmanes. Cal consolidar la millora aconseguida", ha transmés.

Destacats