Puig i els seus 35 grans anuncis per a la recta final del primer Botànic

El President presenta una bateria de grans anuncis que han causat sensació en les xarxes socials

Guardar

puig_debate3
puig_debate3

El President Puig ha presentat aquest dimarts les 35 grans mesures per a la recta final del primer Govern del Botànic. Algunes d'elles han causat autèntic furor i és que finalment, Metrovalencia oferirà servei nocturn regular els caps de setmana i festius, una de les peticions més sol·licitades pels usuaris de València i l'Horta.

El Debat de Política General ha donat per a molt i sobretot per a conéixer algunes de les grans novetats amb un desig dels tres socis de Govern d'afermar aquestes polítiques en una segona legislatura.

https://twitter.com/ximopuig/status/1039561461306195968

El servei nocturn de Metrovalencia: l'estrella

Així ho ha anunciat el cap del Consell. El Metrovalencia oferirà un servei nocturn regular durant els caps de setmana i festius, una mesura que facilitarà els desplaçaments en transport públic a València i localitats de l'Horta. Fins al moment, aquest servei sol estava operatiu en dates molt assenyalades, com per exemple les Falles. No obstant això, abans que acabe l'any, els usuaris podran gaudir dels avantatges de disposar de metre nocturn.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, es feia ressò d'aquesta nova mesura, a través del seu compte de Twitter: "El President Ximo Puig anuncia que Metrovalència obrirà a la nit. Per fi, podrem consolidar un model de transport públic de qualitat en la nostra ciutat. Ja no hi haurà excuses per a agafar el cotxe a la nit". Una mesura que, en poc temps, ha tingut un gran acolliment per part dels valencians.

Al costat d'aquesta gran novetat, la T2 arrancarà el primer tram en el primer trimestre de 2019. Es tracta de les obres des d'Alacant a Natzaret i posteriorment es duran a terme les de connexió entre Natzaret i el Port.

Trobada amb Sánchez

Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts durant la seua intervenció en el Debat de Política General en Les Corts que es reunirà amb el president del Govern, Pedro Sánchez, la primera setmana d'octubre per a "reafirmar la voluntat d'avançar en el compliment de l'Agenda Valenciana" i aportar la seua visió "respecte a les reformes que necessita Espanya".

El 'president' ha destacat el canvi de Govern a Espanya que ha permés que hi haja "un diàleg permanent que permet avançar", encara que "més lentament" del que desitjaria. El finançament autonòmic és un dels objectius, però no l'únic, ha assenyalat, i ha destacat que s'ha arribat a l'acord de revisar els recursos d'inconstitucionalitat a lleis valencianes vigents que havia interposat l'anterior executiu de Mariano Rajoy, a més d'acordar la comissió bilateral per a l'anàlisi i seguiment de l'Agenda Valenciana d'Infraestructures.

Impuls a la contractació de joves

Els programes Avalem que es troben actius en aquests moments tornaran a oferir el pròxim any 2019 amb l'objectiu de contractar a 4.500 joves més. Però a més la formació també és un altre dels eixos de les últimes accions del Consell del Botànic. Així, aquest nou curs ha arrancat amb el major nombre de professors i amb una reducció de ràtio professor/alumne.

Una de les mesures més populars va ser la Xarxa de Llibres amb la gratuïtat dels llibres de textos que s'ha mantingut durant tota la legislatura del Primer Botànic.

La Generalitat assumirà la responsabilitat patrimonial i retornarà a 12.000 majors els diners de copagament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat  que es procedirà al pagament de la responsabilitat patrimonial pel cobrament "injust" del copagament en centres públics, el "copagament encobert (minoració de prestacions)" i el copagament a través de centres privats", amb el que es retornarà els seus diners a 12.000 persones majors afectades "pel copagament injust i confiscatori de l'anterior govern".

El Consell crearà un banc d'ADN públic per a identificar restes de víctimes la Guerra Civil i la dictadura

El Consell crearà un banc d'ADN públic perquè les famílies de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura "puguen identificar de forma gratuïta les restes dels seus éssers estimats". En aquest sentit, ha assenyalat que és necessari “fer justícia amb el passat, per a poder fer justícia amb el present” i, d’aquesta manera, ha anunciat la creació d’un banc d’ADN públic per a identificar restes de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura. A més, ha recordat que el pròxim any 2019 Alacant serà la ‘Capital de la Memòria’ com “en 1939 va ser capital de la República”.

Aquestes són les 35 grans mesures de la recta final del Consell

https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2018/09/35-anuncios-puig-debate-politica-general.pdf

Destacats