Puig fixa la creació de llocs de treball en els pròxims anys com "la pedra angular de la recuperació"

Guardar

broseta puig3
broseta puig3

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat, en el missatge institucional amb motiu de la celebració del Dia del Treball, que la creació de llocs de treball constitueix la "pedra angular" de la recuperació i ha assegurat que l'objectiu del Consell és "traduir" les inversions europees en 90.000 llocs de treball durant els pròxims tres anys.

Per al president, l'arribada dels fons suposa una "oportunitat inèdita en la nostra història" que "marcarà un abans i un després, i que començarà a produir-se després de l'estiu". El cap del Consell ha manifestat que, "igual que el New Deal va permetre dinamitzar l'ocupació, els fons procedents de la Unió Europea contribuiran a crear treball" en el que ha considerat com "la nova revolució industrial verd".

Referent a això, Puig ha assenyalat que el canvi de model productiu cap a un més sostenible, "a més de contribuir a salvar el planeta, permetrà aprofitar la transició energètica, la digitalització i la nova indústria per a crear més ocupació".

Durant la seua intervenció, el president ha posat en valor que el treball "ha estat en el centre d'una emergència sanitària que estem superant gràcies a la vacunació i a l'enorme responsabilitat de la societat" i ha destacat el treball de les treballadores i els treballadors essencials que "van evitar el col·lapse en el pitjor moment de la pandèmia".

Així mateix, s'ha referit a les persones treballadores dels sectors que han hagut de parar la seua activitat per a "salvar milers de vides", als quals ha qualificat d'"imprescindibles".

"SUPERACIÓ D'IDENTITARISMES"

D'altra banda, Puig ha incidit en la necessitat que el progrés "supere identitarismes i lluites parcials" per a "abraçar a la immensa majoria de la societat". "El progrés ha de reivindicar l'orgull obrer, l'orgull de la classe treballadora que cada matí ix de casa per a contribuir, amb el seu esforç i la seua professionalitat, a millorar el nostre país", ha manifestat.

El president de la Generalitat ha afirmat que "no hi ha patriotisme més gran que una pàtria obrera que no reclama himnes ni banderes sinó drets i oportunitats" i, en aquest sentit, ha destacat la necessitat de "continuar reivindicant més drets laborals que impedisquen precarietat i abusos, més oportunitats per a aconseguir treball, un millor treball, i més suport als aturats que necessiten ajuda".

Sobre aquest últim punt, Puig ha remarcat que, a més del suport estatal dels ERTO, la Generalitat ha complementat el pagament de les quotes de la Seguretat Social de més de 180.000 treballadors, i ha donat una ajuda directa a 48.000 treballadors en ERTO i a 26.000 autònoms afectats pel tancament dels seus negocis.

Finalment, ha garantit que la Generalitat "continuarà amb la seua obligació no només de limitar la destrucció de llocs de treball, sinó també de propiciar la seua creació", així com de "protegir aquelles persones que encara no tenen una ocupació". "Estem en deute amb les treballadores i els treballadors essencials, imprescindibles i en el cor del progrés", ha conclòs.

Destacats