Puig felicita a Chanel pel seu tercer lloc en Eurovisió: "Ha fet sentir guanyadors a milions d'espanyols"

Guardar

La guanyadora del Benidorm Fest 2022 i representant espanyola en Eurovisió 2022, Chanel
La guanyadora del Benidorm Fest 2022 i representant espanyola en Eurovisió 2022, Chanel

Polítics valencians han expressat les seues felicitacions a la representant d'Espanya en Eurovisió, Chanel, pel seu històric tercer lloc en el festival, entre ells el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha destacat que la cantant "ha fet sentir guanyadors a milions d'espanyols".

El cap del Consell, en un missatge publicat en el seu perfil en la xarxa social Twitter, ha felicitat així mateix a Ucraïna per la seua victòria. "La música, amb la pau. Europa unida. Força, Ucraïna", ha escrit Puig.

El 'president' ha posat en valor el paper clau de la Comunitat Valenciana en l'edició d'Eurovisió de 2022 a l'ésser l'escenari de la selecció de la representant espanyola a través de la primera edició del Benidorm Fest. Sobre aquest tema, ha expressat: "Visca el Benidorm Fest, que ha impulsat aquest nivell. Ens veiem a Benidorm Fest 2023".

També l'alcalde de València, Joan Ribó, que havia oferit la ciutat de València per a acollir el festival d'Eurovisió en 2023 si Chanel aconseguia la victòria, ha volgut felicitar la representant espanyola. "Enhorabona a Chanel que ha estat a punt de portar Eurovisió a València. Hem sigut a prop", ha manifestat.

Paral·lelament, el primer edil ha mantingut l'oferiment de la ciutat per a acollir el festival en un futur: "Continuarem oferint-nos perquè som una ciutat capaç d'organitzar esdeveniments i festivals importants com estem demostrant. Visca la música!".

La Generalitat Valenciana, des del seu perfil institucional en les xarxes socials, s'ha sumat també al 'Chanelazo': "Chanel fa història en Eurovisió. La guanyadora del Benidorm Fest fa gaudir a tota Europa. L'aposta de la Comunitat Valenciana per la música és l'èxit d'Eurovisió. Ens veiem al Benidorm Fest 2023".

Per part seua, el president del PPCV, Carlos Mazón, ha destacat el "talentàs" de la representant espanyola: "Chanel i Benidorm, grans representants d'Espanya en el Festival d'Eurovisió 2022. Enhorabona, huracà Chanel. La millor posició per a Espanya en 27 anys".

Ucraïna ha guanyat el festival d'Eurovisió amb 631 punts. Kalush Orchestra amb la cançó "Stefania" li han donat la victòria, mentre que Chanel ha aconseguit el tercer lloc per a Espanya amb 459 punts, el major nombre de punts que ha aconseguit mai una candidatura espanyola i el millor resultat per al país des de 1995.

La segona posició ha sigut per al Regne Unit amb 466 punts, Suècia i Sèrbia tanquen el top 5, mentre que Alemanya s'ha emportat el fanalet roig amb tot just sis punts. Portugal torna al top 10 per primera vegada des de Salvador Sobral amb un nové lloc.

Arxivat a:

Destacats