Puig: "Farem una desescalada prudent però amb la visió de celebrar aquest estiu el màxim de festivals"

Guardar

puig1
puig1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat aquest divendres que s'aplicarà "una desescalada prudent" que evite passos enrere, però des d'una "una visió clara que es puguen celebrar aquest estiu el màxim de festivals musicals i culturals amb els condicionants que siguen". "Cal aconseguir aquest equilibri", ha recalcat.

Puig, després de la constitució de la Comissió Commemorativa de l'Any García-Berlanga, s'ha referit així a la petició dels promotors musicals de la Comunitat Valenciana per a aconseguir que els grans esdeveniments musicals tinguen aforaments "viables" aquest estiu després del bon resultat de l'experiència del concert de Love of Lesbian a Barcelona al qual, ha recordat, va assistir la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per a veure com funcionava.

Sobre aquest tema, ha confirmat que s'està treballant per a poder realitzar en la Comunitat Valenciana "una experiència pilot" com aquest concert. No obstant això, ha subratllat que cal generar "la màxima certesa" perquè si es duu a terme una desescalada ràpida i "en unes setmanes cal frenar seria molt negatiu també per a la mateixa activitat econòmica".

Per això, ha destacat que la Conselleria de Sanitat està "estudiant totes les possibles accions en els diferents escenaris", però ha reclamat ser "ser extremadament prudents i no podem avançar més del que aconsella la prudència".

Així, ha insistit que "la desescalada ha de ser prudent" perquè "la societat valenciana ha fet un esforç enorme" i cal "avançar ara amb passos segurs" perquè "en la cultura i l'esport la seguretat és fonamental" igual que per al turisme. Per tant, "en aquests moments el millor que podem fer per la reputació general de la Comunitat Valenciana és mantenir aquesta prudència".

Destacats