Puig exigeix a Torra "bandejar absolutament la violència" a Catalunya

El president advoca per "acabar amb els debats sobre si hi ha infiltrats" en les protestes per la sentència del Procés

Guardar

Puig E.P.
Puig E.P.

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha exigit aquest dissabte al seu homòleg català, Quim Torra, "bandejar absolutament la violència" a Catalunya perquè la "primera obligació" dels responsables polítics és "preservar la pau cívica". "Ja no caben més excuses", ha insistit.

Així s'ha expressat Puig a preguntes dels mitjans en la visita a la II Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, a València, on ha defensat que "tots els responsables polítics tenen com a primera obligació precisament preservar clarament la pau cívica i la convivència". "I això és el que li exigisc al president Quim Torra i a tots els actors polítics de Catalunya", ha assenyalat.

Puig ha remarcat que la violència "no pot tindre cap suport" i "no pot haver-hi excuses ni es pot parlar d'un debat sobre si hi ha infiltrats o no infiltrats". "El que cal fer és acabar amb la violència i no pot haver-hi equidistància", ha subratllat.

Ha insistit que "és fonamental la convivència" i ha remarcat que aquesta "no és possible amb violència". Al mateix temps, ha defensat que "sense diàleg no hi ha democràcia".

Puig ha reclamat als responsables polítics de Catalunya "acatar la sentència íntegrament", al mateix temps que ha demanat que "no es faça una lectura interessada" de la mateixa "per part d'altres sectors".

"SOLUCIÓ POLÍTICA"

En aquest context, ha reclamat que "s'òbriga el temps de la política per a solucionar un conflicte que s'ha enquistat, que té arrels polítiques i que per tant ha de tindre una solució política des de la legalitat i el diàleg, dins de la llei, de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia".

El 'president' de la Generalitat ha assegurat que la situació de Catalunya afecta "directament" a la Comunitat Valenciana "des del punt de vista polític i econòmic" i ha remarcat que la relació econòmica entre Catalunya i la Comunitat valenciana "és molt important".

Puig ha admés que "qualsevol rebombori o tall de carretera fa molt mal" a la Comunitat i "genera problemes en els mercats europeus" i ha demanat "mantenir obertes les comunicacions per a evitar que es col·lapse una part important de la nostra economia".

Finalment, el 'president' també ha donat "tot el suport de la Generalitat" als transportistes valencians que aquests dies han mostrat la seua preocupació pels problemes amb què es troben la xarxa viària que travessa Catalunya.

Arxivat a:

Destacats