Puig es mostra "preocupat per la deriva ultra" dels nous dirigents del PP

Guardar

puig_puigdemont
puig_puigdemont

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha instat al vicepresident 'popular' de la Diputació d'Alacant, Alejandro Morant, a "demanar disculpes i reeducar-se en els valors de la democràcia" després d'un missatge publicat en el seu mur de Facebook en el qual advocava per "un pla de deportacions massives" davant la immigració il·legal.

Morant posteriorment va esborrar aqueix missatge encara que el PP de la província d'Alacant va decidir portar les seues declaracions al Comité de drets i Garanties en considerar que no respecten la línia oficial del partit.

Davant aquesta situació, Puig, que ha oferit una roda de premsa després de reunir-se amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat que li "preocupa moltíssim la deriva ultra dels nous dirigents del PP" i ha lamentat que, amb declaracions d'aquesta índole, "sembla que es vulga encoratjar els més baixos instints, en un moment en el qual els fantasmes de la història tornen a cavalcar per Europa", ha subratllat.

"Fer aquestes afirmacions és, entre altres coses, ser profundament injust amb la memòria d'Espanya i la dignitat dels espanyols", ha agregat. El cap del Consell ha remarcat que "la realitat és que, evidentment, hi ha persones que fugen de la mort i de la pobresa". En aquest context, Europa "es pot reconéixer a si mateixa en els valors de la il·lustració o refugiar-se en els valors del totalitarisme", ha indicat.

"No es pot admetre en cap concepte, ni ara ni mai, cap vel·leïtat xenòfoba. (Morant) té no solament que demanar perdó, sinó reeducar-se en els valors de la democràcia", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats