Puig dubta que es puguen celebrar festes com a Falles o Magdalena fins que no hi haja una immunització massiva

Guardar

fallas_cullera
fallas_cullera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous que, fins que no hi haja una vacunació o immunització "massiva" contra el coronavirus, és "molt difícil que puguen plantejar festes" com les Falles i la Magdalena i, de fet, ha anunciat que demanarà als Ajuntaments que els dies festius en l'àmbit municipal siguen considerats lectius per a no afavorir cap mena de celebració.

Així ho ha indicat en roda de premsa conjunta amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de la reunió de la comissió interdepartamental Covid-19, en la qual s'ha analitzat l'evolució de la pandèmia, l'alçament d'algunes de les limitacions imposades i el manteniment d'unes altres, com el tancament perimetral del conjunt de la Comunitat o el toc de queda nocturn.

Puig ha recalcat que "és evident que en aquests moments no estem en condicions que es realitze cap festa encara" i si bé no es pot preveure què ocorrerà en el futur perquè dependrà de l'evolució de la pandèmia, considera que "a curt i mitjà termini no sembla que estiguem en una situació de normalització". Per tant, ha dit, "fins que no hi haja vacunació massiva i no aconseguim accelerar els processos d'immunització, és molt difícil que es puguen plantejar festes massives" com les Falles o La Magdalena.

"El virus ha atacat la nostra manera de ser", ha lamentat el 'president', que opta per "esperar i ser molt prudents per a fixar un calendari" amb dates de celebració perquè hi ha "moltes incerteses encara", com la quantitat de vacunes que finalment rebrà la Comunitat Valenciana per a la vacunació massiva en els pròxim mesos, l'evolució les noves variants del virus i la seua evolució.

En tot cas, ha expressat que "més prompte que tard tornarem a la normalitat" perquè l'"esperança és la vacunació" però, fins a eixe moment, ha demanat mantindre la "màxima prudència". "Tothom és consicente de la situació i cal actuar amb la màxima prudència", ha recalcat Puig, qui ha demanat a les autoritats locals que les previsions de futur es facen "amb la màxima prudència".

En aquesta línia, ha assenyalat que des de la Generalitat es recomenda als municipis que els dies festius associats a les festes "siguen lectius" perquè "no sembla que tinga sentit que si no hi ha Falles, Magdalena" o altres, hi haja festa perquè "no pot haver-hi cap element que generara una atmosfera entorn de la no festa que acaba sent festa i produint més contagis".

REUNIONS

Sobre aquest tema, la consellera Ana Barceló ha assenyalat que al llarg de la setmana que ve mantindran reunions amb els ajuntaments de Castelló i València per a marcar les "línies roges sanitàries" que s'han de respectar durant els dies en què se celebraria la Magdalena i les Falles.

Per a Barceló, és "necessari" que totes dues administracions mantinguen "una coordinació per a poder evitar qualsevol situació que entenguem que no és compatible amb el moment que estem vivint i amb les restriccions i resolucions que es dicten".

Així, ha indicat que abordaran amb els consistoris "quina és la seqüència d'unes festes que no se celebraran" i establiran mecanismes perquè no es produïsca "cap situació fora del recomanable en aquests moments". En aquest sentit, ha remarcat que encara que "tristament" aquestes festes "no es podran celebrar", "convé analitzar aquests dies".

Destacats