Puig diu que els bombers forestals seran "personal públic" i no hi haurà "cap tipus de privatització"

Guardar

ximo_puig
ximo_puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest divendres en Les Corts que els bombers forestals "han de ser personal públic de la Generalitat" i cal caminar "cap a un cos únic dialogadament" per a guanyar en eficàcia. Ha garantit així que quan es produïsca un canvi de titularitat des de Tragsa perquè passen a dependre de la Generalitat "no hi haurà cap tipus de privatització".

Així ho ha assegurat Puig durant la seua compareixença en la Diputació Permanent per a explicar la gestió de l'incendi de Llutxent (València), en la qual també s'ha referit a la situació del personal d'extinció, destacant la voluntat d'anar cap a un cos únic de serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament, com es contempla en la llei de creació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE).

Una possibilitat, ha dit, que ja incloïa la llei de 2011 en forma de consorci però que els anteriors governs "mai van desenvolupar". Fins que es materialitze, Puig ha explicat que s'està caminant cap a "una coordinació efectiva i professional, rigorosa i tècnica", i a través de la dignificació de les condicions laborals.

S'ha referit particularment al personal d'extinció de Tragsa, en el qual han trobat "una de les situacions laborals més injustes de l'administració". "Falta de reconeixement professional i definició de les seues tasques, i per descomptat una falta de correspondència entre la importància del que fan i el seu salari", ha dit.

Per açò, ha recordat que ha arribat a un acord amb els seus representants sindicals per a la seua consideració com a bombers i no com a brigadistes, que han de ser personal públic de la Generalitat --"i remarque el de públic i de la Generalitat per a evitar qualsevol interpretació errònia", ha dit--, i un augment salarial d'un 30% vinculat a la seua major responsabilitat."Totes aquestes mesures estan ja en marxa, hi ha contactes freqüents entre totes les parts i en el cas de la pujada salarial hem ultimat tots els tràmits amb el Ministeri o podrem abordar aquesta qüestió quan aprovem el decret del Servei de Bombers Forestals" el divendres 7, ha indicat.

PODEM I COMPROMÍS

La diputada de Podemos Beatriz Gascó ha insistit en la necessitat d'aqueix cos únic i ha advertit que el seu grup no vol que la subrogació dels bombers forestals es faça a través d'"una empresa pública, mercantil, que deixe la gestió en mans de l'arbitrarietat i deixaria la porta oberta a la intromissió privada". "Ens oposarem amb fermesa a estratègies com aquesta", ha advertit.

A més, ha recordat que l'esmena que es va aprovar en el seu moment parlava de la subrogació, "en cap cas d'una empresa pública" i ha preguntat per a què es va crear sinó la AVSRE.

Juan Ponce (Compromís) ha assegurat que volen que els bombers forestals treballen com el servei públic que són, però ha indicat que els informes tècnics diran de quina manera es pot fer aqueixa subrogació respectant la normativa. "Si diuen que ha de ser a través d'una empresa 100% pública i depenen de l'agència, estaran treballant per a una empresa pública", ha dit, per a desitjar que "s'aconseguisca ràpidament".

Arxivat a:

Destacats