Puig demana esperar "uns dies" per a veure si és possible "superar la corba" amb les mesures actuals

Guardar

ximo puig reunión expertos coronavirus
ximo puig reunión expertos coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat esperar "uns dies" per a veure "si és possible superar la corba" de contagis amb les restriccions i mesures actuals i ha defensat que "la realitat" és que "sembla que sí". A més, ha insistit que un confinament total "no és la solució" i ha advocat per la presa de decisions "vinculada a l'interés general i des de la prudència i la sanitat".

En aquest sentit, ha avançat que "probablement" aquest diumenge, quan l'Advocacia de la Generalitat "acaba els estudis", es presentarà el decret per a limitar a les unitats de convivència el fet de poder ajuntar-se en un domicili, amb excepcions per a criança, cures, parelles que no conviuen i persones majors que viuen soles, segons va avançar aquest divendres la vicepresidenta portaveu del Consell, Mónica Oltra.

Així s'ha manifestat el president aquest dissabte en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en el Comité Federal del PSOE de manera telemàtica. Puig ha defensat que en aquests moments el Consell "està duent a terme mesures que signifiquen un semiconfinament real". Per això, ha apuntat a "deixar passar uns dies per a veure si és possible superar la corba amb aquestes mesures, que la realitat és que sembla que sí que serà possible".

El cap del Consell ha descartat de nou un confinament total: "No crec que siga la solució des del punt de vista social i dels danys psicològics i associats, però tindrem, sempre des de la prudència i la sanitat, una presa de decisions vinculada a l'interés general".

"Si tots fem allò que hem de fer de veritat superarem la pandèmia", ha assegurat, al mateix temps que ha remarcat que l'"únic camí" és la "corresponsabilitat". "Cadascun ha de ser conscient del que ens estem jugant", ha agregat.

Sobre la limitació a les unitats de convivència poder ajuntar-se en un domicili, ha defensat que és una "obligació moral" encara que ha assenyalat que des del punt de vista de les sancions és "molt complex". "Tampoc volem que es tinga la idea que volem avançar cap a un estat policial. Es tracta d'aplicar el sentit comú més enllà d'una restricció legal", ha afirmat.

"Ni volem posar a les forces de seguretat cap a un compromís que no és el que en aquest moment es mereixen, perquè massa esforç fan, també és una qüestió de sentit comú", ha remarcat.

Per tot això, ha insistit que "no és el moment de les relacions socials més enllà de l'àmbit de la convivència o d'alguna persona que tinga una relació especial per alguna raó".

"El que passa dins de casa és responsabilitat teua, és meua, no és de ningú. Manem la indicació clara: que no es produïsquen eixes trobades, però finalment és l'assumpció de la responsabilitat de cadascun", ha postil·lat, al mateix temps que ha afegit que "no instarem la Policia que faça cap mena d'actuació".

Destacats