Puig defensa que la desconcentració és un "avanç substancial" en la cohesió d'Espanya que "no va contra ningú"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians ha defensat que la desconcentració d'estructures de l'Estat que contempla la ponència política del 40 Congrés del PSOE a instàncies de la federació valenciana suposarà un "avanç substancial" en la cohesió d'Espanya que "no va contra ningú".

Així s'ha manifestat el dirigent valencià aquest diumenge a la seua arribada a la clausura del Congrés del PSOE, on ha argumentat que la desconcentració suposa "generar major capil·laritat en el territori" i "majors centres de poder diversificats com en qualsevol país compost".

Per a Puig, la desconcentració que abandera part d'una "mirada avançada propaís i no al passat centralista, que mai ha aportat res a Espanya".

Respecte al finançament, el líder dels socialistes valencians ha defensat que la ponència avança en "una solució que signifique la suficiència financera per a l'estat autonòmic" i "al mateix temps en l'equitat i igualtat".

Per això, creu que els socialistes ixen del Congrés "amb mirades diferents, però amb una qüestió que ens uneix, la igualtat". "Espanya és diversa i no pot ser un factor negatiu, al contrari, igualtat i diversitat caminen junts".

"El que estem intentant és generar una Espanya més real, en la qual s'entenga que la diversitat és la gran riquesa d'aquest país", ha agregat, i ha apostat per un "estat autonòmic amb visió clarament federalitzant".

Arxivat a:

Destacats