Puig defensa la vigència del feminisme i la "responsabilitat" de les dones en les concentracions

Guardar

ximo puig interdepartamental
ximo puig interdepartamental

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest 8 de Març que "la vigència del feminisme és més important que mai", al marge de si hi ha o no manifestacions multitudinàries, i ha confiat que les concentracions autoritzades en la Comunitat Valenciana es desenvoluparan amb seguretat.

"Estic convençut que les dones són molt responsables i actuaran en conseqüència", ha recalcat en una entrevista en 'Espejo público' recollida per Europa Press, sobre la diferència de criteri de les delegacions de Govern per permetre-les en la Comunitat i no a Madrid.

Puig ha insistit que cal posar el focus en la vigència del feminisme i "la necessitat de la reivindicació" malgrat el virus, ja que "l'any passat es va evidenciar més la desigualtat". Ha rebutjat així que "el 8M estiga vinculat a si hi ha o no manifestacions a Madrid", encara que la seua Delegació de Govern "tindrà les seues raons" per a no permetre-les.

En clau valenciana, ha recordat que la Delegació de Govern de la Comunitat ha autoritzat durant aquests mesos "moltes manifestacions", algunes contra les restriccions que "tenen tota la lògica" i amb les quals empatitza.

Per tant, Puig ha descartat "pensar que les concentracions són diferents si atenen un objectiu o a un altre" i "estigmatitzar la reivindicació justa de les dones". "S'han autoritzat altres manifestacions amb seguretat sanitària i distància física", ha defensat.

I ha afirmat, preguntat per si és que les valencianes són més resistents, que desconeix les consideracions que haurà fet la Delegació de Govern per a autoritzar-les, encara que creu que "haurà sigut des de la millor voluntat". "A Madrid es prenen decisions diferents en molts aspectes", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats