Puig defèn l'inici de la reversió de Dénia davant unes exigències econòmiques "que no són assumibles"

Guardar

puig_leyLGTBI
puig_leyLGTBI

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès la decisió d'iniciar el procés de reversió del departament de salut de Dénia després de "molt temps negociant" amb la concessionària i la falta d'acord: "Hi ha unes exigències econòmiques que no són assumibles i defenem l'interés general i, per tant, s'engega el mecanisme de reversió que la Generalitat té dret a dur a terme".

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans el president, que ha subratllat les negociacions que s'han mantingut durant tot aquest temps amb la concessionària, Marina Salud --formada per DKV i Ribera Salud-- per a buscar una solució davant els "problemes de gestió" en aquest departament.

Ha recordat que ja en el debat sobre l'estat de la Comunitat Valenciana en Les Corts va anunciar que es duria a terme aquesta reversió i s'ha estat negociant "fins ara". "Nosaltres complim el que déiem", ha subratllat. En tot cas, ha incidit que a ell li agradaria que hi haguera un acord perquè "és millor" però si no ho hi ha la Generalitat "defèn l'interés general i va a portar endavant la reversió".

Aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va informar de l'orde de l'inici de les actuacions necessàries per a permetre, a través de l'instrument jurídic més adequat, el rescat per a la gestió pública directa del departament.

Per a açò, la titular del ram, Ana Barceló, ha sol·licitat a la Direcció general d'Assistència Sanitària, la Direcció general de l'Alta Inspecció, i a la Direcció general d'Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió.

Arxivat a:

Destacats