Puig considera que el PSOE està "en un bon moment" que ha de "aprofitar" perquè 2019 siga un "bon any"

Guardar

ximo_escola_estiu
ximo_escola_estiu

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha opinat que l'any 2019 serà "un bon any" per al PSOE si fa les coses "bé" en un any electoral. "Estem en un bon moment, hem d'aprofitar-ho", ha continuat i ha reclamat ser "més assenyats que mai, que parlem bé de nosaltres, que no estaria mal" i "fer pedagogia en la societat" perquè "l'any que ve siga el gran any per al PSOE".

Serà "un bon any per a Alacant, la Comunitat Valenciana i Espanya", que permetrà als socialistes fer reformes com la del copagament, la dependència i que l'ocupació "siga una realitat".

"Ho hem fet francament bé", ha sostingut i ha posat com a exemple que s'ha generat un escenari d'"estabilitat, diàleg social permanent i d'honradesa" que ha qualificat de "revolucionari".

Puig s'ha pronunciat així en el seu discurs durant la clausura de l'Escola d'Estiu que el PSPV ha celebrat en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) i en el qual han participat entre unes altres la ministra d'Educació, Isabel Celaá, i la ministra de Sanitat, Carmen Montón..

El president valencià ha opinat que la socialdemocràcia és "el millor passat al món", ja que malgrat les seues contradiccions, està "més vigent que mai", ja que tota la resta és "la barbàrie".

Així, enfront d'un paradigma de la Comunitat Valenciana "com centre corrupció o paradigma especulació" s'ha passat a un "paradigma d'innovació i solidaritat". "Hem aconseguit que la Comunitat siga coneguda a tot el món per ser la comunitat d'acolliment. Quan es tancaven fronteres i deixava morir a la gent en el mar, com si fóra un cementeri, la Comunitat va obrir les seues portes. Açò és un valor intangible enorme de bona reputació".

"Ací Matteo Salvini -ministre de l'Interior italià- no pinta gens, les seues teories que li les mengen com vulguen, amb pesto, però ací no serveixen perquè estan basades en la gran mentida i és l'agenda de confrontació que està muntant el PP", ha seguit.

Segons el parer de Puig, "volen utilitzar la immigració per a encoratjar els més baixos instints", la qual cosa ha titllat de "terrible" i ha reclamat "enfortir el discurs ètic".

MOMENT CRUCIAL

Ximo Puig ha sostingut que s'està en un "moment crucial" en el qual després de 20 anys "coincideix" un govern progressista a Espanya i en la Generalitat.

Així, ha parlat de "canvi d'atmosfera" que després de dues dècades de governs 'populars' en el qual la Comunitat Valenciana ha hagut d'accelerar "més".

Ha assegurat la seua "lleialtat" al Govern, encara que ha opinat que "en absolut és igual" atés que existeix una situació de "complicitat en molts assumptes". "Podemos aprovar els pressupostos que visibilitzen per primera vegada que la Comunitat i que tinga les inversions que li corresponen". "Açò és gràcies al Govern de Sánchez", ha ressaltat.

Per a Puig, el camí és "dialogar, negociar i acordar" i ha indicat que es va intentar amb el Govern del PP "però és que no hi havia ningú a l'altre costat. Ara sí que hi ha".

Amb tot, ha assenyalat que s'ha d'assumir "l'enorme responsabilitat" de governar sobre el 80 per cent de la població local de la Comunitat i en el Govern Espanya. "Hi ha qui diu contra Rajoy vivia millor. No, vivim millor ara", ha mantingut i ha al·legat que els qui diuen "açò" són els que diuen que amb Franco es vivia millor i ara per decència es posarà a Franco "on es mereix, fora de la història".

AGENDA DE CONFRONTACIÓ

Finalment, ha considerat que el PP té una "agenda de confrontació" en la qual situa a Catalunya i ha acusat al president del PP nacional, Pablo Casado, d'estar "fins i tot més a la dreta" que la presidenta 'popular' valenciana, Isabel Bonig.

Enfront d'açò, ha situat el discurs socialista que no és "equidistant" perquè el PSOE vulgues que Catalunya "participe del projecte comú", per la qual cosa ha assenyalat com a "evident" que la proposta de diàleg de Pedro Sánchez "és el que cal fer".

Segons Ximo Puig, el PP "no pot voler a Espanya, si no se sap el que és Espanya". "L'Espanya que alguns dirigent PP exalten no existeix més que en els seus caps. Espanya és diversa".

I ha parlat de la "riquesa enorme" dels valencians que tenen dues llengües i que s'ha treballat perquè els xiquets saben "més castellà, valencià i anglès. És un projecte educatiu inclusiu".

Destacats