Puig avança que el fons Impulsa per a reforçar la solvència de les empreses viables es posarà en funcionament en les pròximes setmanes

Guardar

PuigImpulsa
PuigImpulsa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que durant les pròximes setmanes es posarà en marxa el fons de reestructuració de deute Impulsa, dirigit a reforçar la solvència de les empreses valencianes viables i ajudar a la reestructuració del seu deute.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l'acte de lliurament dels premis Forinvest, al qual també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president de Forinvest, Vicent Soler, i el conseller d'Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha explicat que es tracta del primer fons d'aquest tipus que es crea com a "estratègia enfront de la crisi" en una administració espanyola, i que comptarà amb 60 milions d'euros, dels quals 25 milions seran aportats per la Generalitat i els restants 35 milions per capital privat.

Puig ha insistit que vivim un "canvi de paradigma" en l'economia mundial cap a un model més inclusiu i més humà, i ha subratllat que una banca "més àgil i més social" serà "palanca fonamental per a aquesta dècada de progrés".

En aquest sentit, ha destacat l'"encert" de refundar l'Institut Valencià de Finances (IVF), entitat que ha reivindicat com a exemple de col·laboració públicoprivada i de la qual ha assegurat que està complint la seua finalitat, "amb els seus recursos limitats i des de la lleialtat i la cooperació amb la resta del sector".

El cap del Consell ha assegurat que gràcies al banc públic de la Generalitat, la Comunitat Valenciana també ha sigut la primera autonomia a llançar préstecs participatius per a pal·liar els efectes de la crisi, que se sumen a altres iniciatives d'ajuda al teixit empresarial com la línia de préstecs bonificats Horeca, a través de la que ja han sigut aprovats més de 1.200 préstecs, de les 4.000 sol·licituds rebudes.

Fons Impulsa

Respecte al Fons Valencià d'Impuls Empresarial Impulsa cal destacar que ja es compta amb la societat gestora d'entitats de capital de risc per a la seua creació i gestió, i s'espera rebre durant el mes de maig l'autorització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors per a la seua constitució.

Aquest nou producte financer es constituirà com un fons de deute dirigit a invertir principalment en empreses amb domicili social o seu d'activitat en la Comunitat Valenciana que acrediten excés d'endeutament o insuficiència de recursos propis, de manera que mitjançant l'entrada del fons Impulsa puguen reestructurar el seu passiu financer i donar un impuls a la seua activitat productiva.

Sistema bancari "clau en la recuperació"

En el transcurs de l'acte, el president ha assegurat que el principal repte al qual s'enfronta l'economia consisteix a resistir i recuperar-se per a poder reinventar-se, per a això resulta necessari el sistema bancari.

Així, ha manifestat que el sistema bancari ha sigut "clau" per a fer arribar a les empreses liquiditat amb la qual sobreviure en el confinament, la qual cosa ha qualificat d'"exercici de col·laboració públicoprivada àgil i decisiu", i d'altra banda ha incidit en què també serà "clau en la recuperació" atés que serà la banca qui trasllade els beneficis de la política expansiva del Banc Central Europeu a les empreses amb un finançament a cost molt baix.

Reconeixement als treballadors del sector

Durant la seua intervenció, el president ha destacat la "funció social" de la banca i la seua "transcendència" per al teixit empresarial, i en aquest sentit ha volgut sumar-se al reconeixement de Forinvest als treballadors del sector assegurador i bancari.

Puig ha recordat que els empleats d'aquestes entitats també han sigut essencials en el transcurs de la pandèmia, i s'ha referit al treball realitzat en la tramitació dels préstecs ICO que han contribuït a la supervivència de moltes empreses.

El president ha assenyalat que aquest sector s'enfronta al repte de "minimitzar l'impacte en les seues plantilles", i aconseguir una "transició justa" en el procés de reestructuració i digitalització que s'està escometent.

Així mateix ha felicitat els guardonats en la resta de categories dels qui ha destacat el seu esforç per "alinear" el progrés de les seues empreses "amb el gir de l'economia cap a la digitalització i la transició ecològica".

Suport a l'emprenedoria, internacionalització i digitalització

Per part seua, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha reconegut l'"esforç i obstinació" de Forinvest per a l'organització d'aquesta edició "malgrat la situació excepcional que es desenvolupa la 14 edició", però ha incidit en què "precisament per l'excepcional ara necessitem més que mai solucions i mesures extraordinàries i innovadores que permeten conjugar la protecció de la salut i la recuperació de l'economia i per a això serà clau la connexió entre el món de les finances i el de l'empresa".

De fet, Soler s'ha mostrat convençut que enguany els fòrums de debat i seminaris web de Forinvest "seran més importants i rellevants que mai i faran d'aquest certamen i el sector al qual representa, el baluard en el qual es recolze la recuperació econòmica, projectant la Comunitat Valenciana com l'espai on el sector econòmic i el financer s'uneixen per a aconseguir tant la recuperació postcovid, com la transformació del nostre teixit empresarial i econòmic cap a la sostenibilitat i la digitalització i la resiliència".

Així, el responsable d'Hisenda ha urgit al sector financer a donar suport a la voluntat d'emprenedoria, internacionalització, digitalització i innovació que reclama el món empresarial valencià i ha incidit en què "en aquesta tasca imprescindible de modernització i transformació comptaran amb el suport del Consell i de la seua aposta per la transformació digital i l'administració electrònica".

14ena edició dels Premis Forinvest

Durant l'acte s'ha fet lliurament dels Premis Forinvest 2021 en les seues diferents modalitats. En concret, el premi a la trajectòria professional en el sector financer-empresarial, ha recaigut en Helena Herrero, presidenta d'HP España. Herrero presideix HP per a Espanya, Portugal, França i Itàlia i lidera l'evolució de la multinacional cap a una millor experiència tecnològica de l'usuari i la seua immersió en l'hàbitat digital.

El Premi Forinvest a la trajectòria professional en el sector empresarial ha sigut per a David Salve, CEO Power Electronics. Es tracta de la companyia valenciana líder mundial en el seu sector i que ha realitzat una forta aposta pel sector de la mobilitat elèctrica en tota la seua cadena de valor, liderant l''Aliança Valenciana de Bateries'.

Respecte al Premi Forinvest a la trajectòria professional en el sector empresarial ha recaigut en Javier Mira, CEO & Cofundador de FacePhi, empresa líder en tecnologia per a la verificació d'identitat d'usuaris, especialitzada en 'onboarding' digital i solucions biomètriques de reconeixement facial.

El Premi Forinvest a la trajectòria professional en emprenedoria i innovació ha sigut per a Patricia Pastor, CEO i cofundadora de GoHub, per la revolució que des d'aquesta corporació de l'aigua s'està realitzant entorn de variables com el 'Big Data', intel·ligència artificial o 5G, així com la seua trajectòria com a impulsora d 'empreses emergents' i el canvi de visió cap a la innovació global.

Finalment, i com a novetat de la present edició, s'ha fet lliurament de dos premis especials als sectors assegurador i financer, en reconeixement a la labor dels treballadors de tots dos sectors durant la pandèmia, que ha recollit Javier Barberá, president del Consell General dels Col·legis de Mediadors d'Assegurances en nom de tots els treballadors i treballadores del sector.

Arxivat a:

Destacats