Puig avança les primeres "accions sobre el terreny"per a la instal·lació de la gigafactoria de bateries a Sagunt

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig i el CEO de Seat y Cupra, Wayne Griffiths
El president de la Generalitat, Ximo Puig i el CEO de Seat y Cupra, Wayne Griffiths

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mostrat la seua confiança que abans de final d'any es realitzen les primeres "accions sobre el terreny" per a la instal·lació de la gigafactoria de bateries a Sagunt.

Així ho ha manifestat durant la seua participació en el II Fòrum Econòmic Espanyol Wake up Spain!, organitzat per l'Espanyol, Invertia i D+I, en el qual ha mantingut un diàleg amb l'editor de D+I, Rafael Navarro.

El president ha explicat que durant la celebració del fòrum ha mantingut la primera trobada amb el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, amb el qual ha acordat un calendari de reunions per a avançar en el projecte de la companyia a Sagunt.

Així mateix, ha assenyalat que la companyia automobilística presentarà en les pròximes setmanes, al costat del mig centenar d'empreses associades al projecte, la seua proposta al PERTE convocat pel Ministeri, i ha mostrat la seua esperança que el Govern d'Espanya prenga la seua decisió "al més prompte possible".

Referent a això, ha indicat que la Generalitat ja està treballant en la implementació urbanística de la zona, així com en l'àmbit de la formació, per a fer realitat una iniciativa que suposarà el major "canvi disruptiu" a la Comunitat Valenciana des de l'arribada de Ford en 1976.

El president ha destacat el treball d'equip realitzat i l'"adequació a la visió de la companyia" per a propiciar la instal·lació de la factoria a Sagunt, que suposarà una inversió de 7.000 milions, la creació de 3.000 llocs de treball i una "segona transformació industrial" de la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el cap del Consell també ha mostrat la seua confiança que Ford decidisca finalment produir els seus dos nous vehicles elèctrics en la factoria d'Almussafes, que ha descrit com "la més competitiva d'Europa".

Durant la seua intervenció, el president s'ha referit a l'aposta de la Comunitat Valenciana per iniciatives "sòlides" que optaran a uns altres PERTE com l'aeroespacial o el de salut, així com l'agroalimentari, un projecte que permetrà digitalitzar aquest sector "bàsic per a l'economia valenciana" i que, segons ha dit, "contribuirà a consolidar la nostra autonomia alimentària".

Acords sobre finançament i inflació

D'altra banda, el president ha destacat la seua aposta pel diàleg i per establir acords en aspectes fonamentals com la reforma del finançament autonòmic, imprescindible per a garantir les finances de les comunitats autònomes i els serveis públics i corregir el dèficit anual del conjunt del sistema xifrat en uns 16.000 milions.

Així mateix, s'ha referit a la necessitat d'arribar a acords per a detenir la inflació, ja que ha assegurat que "contenir els preus constitueix un objectiu de país". En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ja ha adoptat la decisió de rebaixar les seues taxes un 10% i ha aprovat un decret llei per a agilitzar la implantació de renovables.

Arxivat a:

Destacats