Puig assegura que les restriccions "no desapareixeran" quan acabe de l'estat d'alarma

Guardar

ximo puig president generalitat
ximo puig president generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que les restriccions per la pandèmia "no desapareixeran" amb la finalització el pròxim 9 de maig de l'estat d'alarma i ha defensat que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent".

Així ho ha manifestat Puig en declaracions als mitjans en l'acte de celebració de l'1 de Maig a València, on ha insistit que l'"ofensiva" per a superar la crisi sanitària és la vacunació. "Cada dia que passa anem avançant", ha ressaltat.

Preguntat per les mesures una vegada finalitze l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig, el cap del Consell ha garantit que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent". "No estem parlant que desapareixeran les restriccions", ha avançat, al mateix temps que ha destacat que, per exemple, el toc de queda ha sigut un instrument "molt interessant" i "ha ajudat la capacitat de reacció de la societat".

"El més important que ha passat és la conscienciació i l'actitud cívica de la societat valenciana, és seu el mèrit de la contenció", ha manifestat.

En aquest sentit, ha avançat que durant la setmana vinent es reunirà la Comissió Interdepartamental i, en funció dels informes dels experts, prendrà les decisions "oportunes". Així, ha puntualitzat que s'estan estudiant "quines mesures es poden alleugerir" i ha ressaltat que la Comunitat Valenciana "porta set setmanes amb una bona xifra" de contagis i en situació d'"estabilització" de la pandèmia. "Som la comunitat amb la menor incidència", ha afegit.

No obstant això, Puig ha demanat "ser conscients" que "tenim encara molts problemes". "Ahir van morir 7 persones, el virus és ací, al carrer, a les cases i en tots els espais", ha recalcat.

Per això, el president de la Generalitat ha instat a "ser prudents" en aquesta situació, al mateix temps que a "avançar en l'esperança". "La setmana que ve serà en la qual possiblement més vacunació es produeix, amb 401.400 dosi", ha valorat.

Finalment, s'ha mostrat "esperançat" perquè abans que acabe maig "totes les persones majors de 60 anys estaran ja vacunades", una situació que "possibilita obrir l'estiu amb esperança de recuperació".

Destacats