Puig assegura que la falta de Govern li està costant a la Comunitat Valenciana "prop de 1.000 milions" d'euros

Guardar

190407- Ximo Puig Convención Futuro
190407- Ximo Puig Convención Futuro

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que la falta de Govern central li està costant a la Comunitat Valenciana "prop de 1.000 milions" d'euros, una situació que no vol que es traduïsca en "cap retallada" en l'estat de benestar encara que "en les pròximes setmanes haurem d'adoptar algun tipus de decisió", ha avançat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press, en ser preguntat per quants milions no li estan arribant a la Comunitat pels lliuraments a compte i la liquidació de l'IVA en estar el Govern en funcions.

El cap del Consell ha insistit que no vol que es produïsquen retallades en l'estat de benestar, "el que passa és que necessitem un Govern, òbviament, i necessitem que s'isca d'aquest punt mort, que és molt negatiu per als ciutadans i ciutadanes", ha puntualitzat.

"Això no és un joc de trons --ha advertit--, això és una realitat quotidiana i l'estat de les autonomies té una virtualitat i és que l'estat social està associat a les CCAA. Per tant, si es genera inestabilitat i falta de resposta econòmica al final qui ho paga són els ciutadans".

"EL FONAMENTAL ÉS QUE HI HAJA UN GOVERN"

Preguntat per si comparteix la posició de no iniciar contactes amb Unides Podem fins a finals d'agost o principis de setembre, Puig creu que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha fet una proposta política "absolutament assumible per qualsevol persona progressista d'aquest país" i que els eixos que va plantejar durant la sessió d'investidura "són sis eixos de futur per a aquest país", per la qual cosa "intentar bloquejar-lo per una qüestió que només tinga a veure amb quin és la meua participació en un Govern, realment no és assenyat en aquests moments".

Per a Puig, "els temps els ha de manejar el president" i creu que "val més que quan es vaja a aqueixa negociació, estiga més madura la mateixa posició dels partits". El 'president' ha assenyalat que "tots l'hem d'abordar des de la màxima responsabilitat, perquè Espanya vol un Govern progressista, el va dir en les eleccions i això és el que hem d'aconseguir", ha apuntat.

Sobre si creu que ja no cal negociar un Govern de coalició, Puig ha remarcat que "el fonamental és que hi haja un Govern i que hi haja un Govern d'acord amb el que van decidir els ciutadans". "En tot moment he dit que crec que el fonamental és que hi haja un Govern perquè per descomptat un Govern de coalició ha de ser un Govern. Si del que es tracta és que hi haja dos governs en un, jo en això mai estaré d'acord", ha agregat.

Destacats