Puig aposta per les renovables per a aconseguir "sobirania energètica", que "és el que garanteix creixement econòmic"

Guardar

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en el 4t Congrés del PSPV de la província de València
El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en el 4t Congrés del PSPV de la província de València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dissabte la necessitat d'"accelerar al màxim" la implantació de les energies renovables "allí on siga possible, perquè la sobirania energètica és el que ens garantirà capacitat de creixement econòmic i redistribució".

En declaracions als mitjans en el Congrés Comarcal del PSPV a Vinaròs, Puig ha subratllat que "vivim en una situació d'emergència energètica" causada per problemes conjunturals a causa de la guerra a Ucraïna "però també estructurals".

En aqueix sentit, ha posat l'accent que el 40 per cent de l'energia produïda en la Comunitat Valenciana procedeix de la central nuclear de Cofrents i ha apuntat que "el gran avantatge de les renovables és que són reversibles, no com els residus nuclears que no sabem realment què passarà en el futur".

Per tot això, ha insistit que "per a mantenir el nostre estat de benestar hem de tindre més seguretat energètica. Volem una societat en la qual la gent tinga treball i seguretat per a desenvolupar la seua vida des de la inclusió social, per això és necessari més que mai garantir la sobirania energètica", ha resolt.

Destacats