Puig anuncia la constitució de la Fundació Centre d'Investigació Element València

Element València és el primer pas per al projecte de l'Aliança Valenciana de les Bateries

Guardar

17ALIANZABATERÍAS1
17ALIANZABATERÍAS1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la constitució de la Fundació Centre d'Investigació Element València per a les pròximes setmanes. Sens dubte, una bona notícia que suposa fer el primer pas per al projecte de l'Aliança Valenciana de les Bateries que, a més d'incloure la creació d'aquest centre d'R+D, també incorpora una gigafactoria per a la fabricació de bateries.

"L'aposta de la Generalitat per a contribuir a la transformació de l'automoció a Espanya és clara", ha assenyalat el president. Per aquest motiu, ha afegit, "treballem amb la iniciativa privada perquè Element València i Element Gigafactoria siguen una realitat".

D'aquesta manera, els patrons fundadors d'aquest centre d'investigació, que aspira a convertir-se en tot un referent al país, seran Power Electronics, la Generalitat Valenciana i la Universitat de València. No obstant això, s'aniran incorporant més empreses i institucions a aquesta iniciativa amb les quals es mantindrà una relació directa de treball.

En aquest sentit, algunes institucions que se sumaran són: la Universitat Politècnica València, la Universitat d'Alacant, els instituts tecnològics ITE i ICEMOL, Element Gigafactoria o els membres de l'Aliança Valenciana de Bateries, així com altres organismes nacionals i internacionals.

"La capacitat industrial i investigadora de la Comunitat Valenciana, amb l'impuls i el suport ferm de la Generalitat, ens ha permés configurar un projecte robust, amb un full de ruta ben definit i uns objectius clars", ha assenyalat Puig. Així, ha recordat que l'activitat investigadora ja està en marxa amb convenis de col·laboració entre Power Electronics i Instituts d'Investigació, amb el suport econòmic de la Generalitat, que ja ha aportat un milió d'euros.

Destacats