Puig anuncia la celebració a València del Congrés Nacional d'Indústria Connectada 4.0

Destaca que la decisió del Ministeri d'Indústria està "alineada amb la descentralització de les palanques d'impuls estatal" i reconeix els avanços de la Comunitat Valenciana en Indústria 4.0

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la presentació de l'informe 'Industrialitzar la digitalització' del Reial Institut Elcano
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la presentació de l'informe 'Industrialitzar la digitalització' del Reial Institut Elcano

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que València acollirà la cinquena edició del Congrés Nacional d'Indústria Connectada 4.0, que per primera vegada se celebrarà fora de Madrid.

Ximo Puig ha realitzat aquest anunci durant l'acte de presentació de l'informe 'Industrialitzar la digitalització' del Real Institut Elcano, al que també ha assistit la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Segons ha explicat, es tracta d'una decisió del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme "alineada amb la descentralització de totes les palanques d'impuls estatal", amb la qual es reconeix "la perifèria industrial innovadora" i "els avanços de la Comunitat Valenciana en Indústria 4.0".

El Congrés d'Indústria Connectada (CIC), organitzat pel Ministeri d'Indústria en col·laboració de l'Agència Espanyola per a la Qualitat (AEC), és un esdeveniment de referència nacional sobre la transformació digital de la indústria, que s'ha convertit en un espai de divulgació, sensibilització i intercanvi d'experiències i reptes en aquest àmbit.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha qualificat la digitalització de "ben comuna" que cal " universalizar i democratitzar al màxim" per a fer front a la "vulnerabilitat digital" i evitar "fractures entre persones i empreses".

De la mateixa manera, ha defensat l'impuls de la digitalització de les pimes i de la indústria, "per a no perdre el tren de la productivitat", aprofitant l'impuls dels fons europeus i propiciant associacions, fusions que permeten un augment de la grandària de les empreses.

Respecte de la digitalització de la indústria, ha destacat la contribució de l'Agència Valenciana d'Innovació, els instituts tecnològics, del sistema públic d'universitats i específicament de la Universitat Politècnica de València a qui ha agraït el seu paper com a "motor inqüestionable de la innovació".

Finalment, ha advocat per "industrialitzar la digitalització" i convertir el coneixement en empreses i ocupació de qualitat, amb la finalitat que sectors tradicionals puguen "transitar cap a la seua reconversió gràcies a la innovació" i ha reiterat l'aposta del Consell per projectes com la construcció d'un data center, gigafactorías de bateries, o de microprocessadors.

Arxivat a:

Destacats