Puig afirma que "la Comunitat Valenciana no està en situació d'iniciar la vacunació massiva perquè no hi ha suficients dosis"

Guardar

Ximo-Puig-rueda
Ximo-Puig-rueda

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat que la Comunitat Valenciana "no està en situació" d'iniciar la vacunació massiva perquè en aquests moments "no hi ha suficients dosis". Així mateix, ha demanat "mantenir l'alerta" davant l'arribada de la Setmana Santa, encara que ha apuntat que, "si es manté la responsabilitat, quan acabe aquest període i s'analitze la situació, podrem fins i tot fer passos avant".

Així s'ha manifestat Puig aquest dissabte en declaracions als mitjans abans de presidir la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV-PSOE, que s'ha celebrat de manera semipresencial i en la qual s'ha analitzat la situació política "estable" de la Comunitat i per a "garantir l'escenari favorable de la recuperació econòmica, social i sanitària".

El president ha incidit en la voluntat de "seguir avant" amb el procés de vacunació, però ha insistit que, per això, "es necessiten més vacunes". En aquesta línia, ha assenyalat que aquest divendres va mantenir una trobada amb AstraZeneca per a "exigir" a la companyia que "complisca els compromisos" dels lliuraments de les dosis i ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb Johnson & Johnson, fabricadora de la vacuna de Janssen, per a "conéixer el calendari d'aportació d'aquestes dosis".

El cap del Consell ha expressat que té "molta esperança" depositada en aquesta vacuna, que "es començarà a subministrar a l'abril", perquè "és d'única dosi i ens pot permetre accelerar el procés de vacunació".

Sobre aquest tema, ha valorat el "treball extraordinari" de la comunitat sanitària, que està "preparada per a donar resposta al subministrament de la vacunació massiva". "La vacunació és l'actiu més important per a superar la pandèmia definitivament. Aquest matí ja s'havien vacunat 10.000 persones abans de les 10.00 hores, i ahir quasi 30.000", ha detallat, al mateix temps que ha afegit que espera que "la immunització de les 90.000 previstes es porte avant i que la setmana que ve s'acabe de vacunar a la comunitat educativa".

Sobre la situació de la pandèmia, Puig ha valorat que és "molt positiva" en la Comunitat i ha remarcat que la incidència acumulada "continua baixant lentament". En concret, se situava aquest divendres en 28,52 casos per cada 100.000 habitants. "La Comunitat Valenciana és l'única autonomia en zona verda", ha apuntat, però ha indicat que aquesta situació, "lluny de donar-nos satisfacció i autocomplaença, ha de ser tot el contrari".

"La societat valenciana ha fet un esforç extraordinari en els últims mesos i ara és moment de consolidar-ho", ha asseverat. Així, davant l'arribada de la Setmana Santa, Puig ha incidit en què han de ser "dies de descans" i "no de l'oci al qual estàvem acostumats".

"Si continuem mantenint la posició de responsabilitat, quan acabe Pasqua i analitzem la situació podrem fins i tot fer passos avant, però ara tenim un context molt difícil. A Europa continua creixent la quarta ona i també a Espanya, encara que de forma més sostinguda. Hem de mantenir l'alerta i ser conscients que no ha passat la pandèmia i el virus segueix ací, encara que tinguem una situació favorable", ha asseverat.

Preguntat pel balanç del tancament perimetral, ha destacat el "seguiment important" del mateix i ha valorat que "la immensa majoria de persones actuen amb responsabilitat". "Es tracta de beneficiar-nos tots col·lectivament", ha insistit, i ha afegit: "El que es passe de llest posa en perill al conjunt de la societat i a ell mateix".

"Aquesta situació només es venç des de la corresponsabilitat, i en la Comunitat Valenciana hem demostrat que amb això superem aquesta situació", ha defensat. "La incidència en 28 casos significa que estem en zona verda, i això és fruit del treball de la ciutadania, dels sanitaris i rastrejadors i totes les persones que treballen per a superar la pandèmia", ha postil·lat.

"L'única recepta que sabem és la corresponsabilitat i atendre a allò que diuen les autoritats sanitàries. És l'única solució que tenim", ha agregat.

Finalment, durant la trobada, el líder dels socialistes valencians ha posat en valor que el PSPV-PSOE "està complint amb allò que exigeix la societat, des de la màxima cohesió i el màxim respecte, preocupant-nos pels altres". També ha valorat que el PSOE haja triat València per a celebrar el 40 Congrés Federal perquè, al seu judici, "evidència que allò que en el passat va ser un estigma ara és tot el contrari".

Destacats