Puig advoca per buscar una decisió bilateral si no hi ha consens europeu sobre el passaport sanitari

Guardar

playa gandia ayto. gandia
playa gandia ayto. gandia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous que el passaport sanitari de vacunació serà útil si existeix una decisió a nivell europeu, en cas contrari, advoca per buscar decisions bilaterals, ja que hi ha països que han adoptat una decisió favorable, com és el cas del Regne Unit, la qual cosa "ens afectaria positivament", mentre que amb uns altres, com França, "sembla que serà més difícil".

Puig, en la roda de premsa després de la Comissió Interdepartamental Covid-19, ha assenyalat que li agradaria que hi haguera un passaport sanitari europeu que garantira la lliure circulació perquè és fonamental la mobilitat per a la reactivació econòmica i, especialment, per al sector turístic.

"Si hi ha capacitat d'interlocució en l'espai europeu o amb altres països, és una manera d'assegurar una mobilitat que facilite la reactivació econòmica", ha dit Puig, qui ha rebutjat estar cada dia especulant i ha optat per esperar a veure l'evolució de la pandèmia.

Així mateix, en relació amb la petició dels hostalers perquè es permeta l'arribada de visitants de fora de la Comunitat en cas de tindre reserves i arribar amb el passaport sanitari, Puig s'ha mostrat obert a estudiar totes les propostes d'aquest i altres sectors que tenen problemes derivats de la lliure circulació i que els pot suposar una discriminació.

Així, ha dit que ho estan estudiant des del punt de vista jurídic, però ha subratllat que l'evolució epidemiològica serà la que al final decidirà, encara que el fonamental és mantenir la "màxima prudència".

Sobre l'estiu, ha assenyalat que la limitació de moviments dependrà de com avance la pandèmia i ha subratllat que, en cas d'aconseguir una vacunació massiva, "tindrem oportunitat de tindre un estiu amb una certa normalitat".

Destacats