Puig adverteix sobre la Nit de cap d'any: "Ens estem jugant molt, un dia no és un dia: pot ser l'últim"

Guardar

puig-archivo
puig-archivo

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha llançat de nou aquest dijous un avís sobre les possibles celebracions de la Nit de cap d'any, alertant que "ens estem jugant molt, un dia no és un dia" sinó que pot ser "l'últim" i ha avisat que els primers dies de gener, després de les festes, seran d'"intens estrés sanitari" i "hem d'estar preparats".

"Ací estem treballant" ha dit Puig en una entrevista en la cadena SER recollida per Europa Press, en la qual no ha concretat si hi haurà restriccions més dures per a la Comunitat Valenciana, l'única en aquestes dates que manté el tancament perimetral, com un possible confinament. Sobre aquest tema, el 'president' ha advocat per "veure la millor resposta i no es pot descartar res" però ha incidit en què el primer és complir amb les restriccions que ja estan en marxa.

En aquesta línia, considera que "anunciar permanentment de manera compulsiva" mesures sense que s'estiguen complint les prèvies adoptades "no té sentit" i ha posat l'accent que el fonamental és totes les restriccions en hostaleria, circulació de persones, sanitàries i de mobilitat es complisquen.

El 'president' ha valorat que hi ha un compliment "molt important" per part de la població però també ha avisat que si un 15 o un 20 per cent de ciutadans no les compleixen, "és definitori d'una caiguda enorme en una situació extrema".

Preguntat per si els experts li han explicat les raons de l'augment de casos i de la negativa evolució de la pandèmia malgrat les mesures en vigor, Puig ha admés que és que encara no se sap el comportament de la pandèmia i ha fet notar que "en molts aspectes no és qüestió d'una comunitat autònoma ni d'un país", ja que s'està comprovant com estan altres zones d'Europa i el món.

En aquest cas, ha dit que s'ha de "partir de la humilitat" perquè "no sabem fins i tot moltes de les derivades de la pandèmia i sobretot no hi ha receptari". En tot cas, ha admés que les restriccions "en molts casos tenen resultats que no són els esperats" però "estem en una situació molt difícil".

"TERCERA ONA O SEGONA BIS"

"No sé si és la tercera ona o la segona bis, però la situació és molt complicada", ha dit, i l'ha resumida en una frase que va escoltar fa algun temps atribuïda a un viròleg: "El virus més ximple és més llest que el millor que nosaltres". "Alguna cosa estem fent malament, no estem lluitant de la manera que pensàvem que podíem superar aquesta pandèmia", ha admés, per a tornar a "suplicar" als ciutadans que facen un "exercici de responsabilitat perquè no hi haurà un policia darrere de cadascun d'ells".

En aquest context, ha insistit que en molts àmbits de confiança, família o amistat es produeix una relaxació que acaba sent letal". "Això va de corresponsabilitat", ha dit, la qual cosa no significa que les institucions decaiguen la seua, "però la pandèmia és una causa comuna i depén de cadascun de nosaltres. Si no estem tots compromesos en aqueixa direcció, serà impossible", ha resumit.

Per a Puig, "no podem fer-nos paranys al solitari" perquè "el virus no sols circula a la nit" i si "passem de Nit de cap d'any a 'Tardevieja', és igual". "No pot haver-hi festes; no és moment", ha conclòs i ha subratllat que "els bons sentiments que avalen aquestes festes han de ser més importants que la seua concreció festiva".

Arxivat a:

Destacats