Puig aconsegueix una foto d'unitat del PSPV després d'un Congrés amb aire festiu i pocs sobresalts

Guardar

Vista general de la clausura del XIV Congrés del PSPV-PSOE
Vista general de la clausura del XIV Congrés del PSPV-PSOE

A ritme de 'Mediterrània', de la Fúmiga, els 63 membres de la nova executiva del PSPV-PSOE han protagonitzat la foto amb la qual es tanca el 14 Congrés Nacional del PSPV-PSOE a Benidorm. Puig integra en aquest organisme a perfils joves i a les diferents famílies del partit després d'un conclave amb pocs sobresalts i aire festiu.

El plenari que s'ha muntat a l'auditori de l'Hotel Bali estava fins a la bandera per a rebre als nous membres de l'executiva, a Puig i al secretari general i president del Govern, Pedro Sánchez, que ha abrigallat a la federació valenciana en aquesta clausura del Congrés.

Després d'un homenatge a Carmen Alborch, els socialistes valencians han posat el fermall final al conclave del qual ix la tercera executiva de Ximo Puig al capdavant del PSPV: menys càrrecs, més dones i novetats orgàniques com les dues sotssecretaries generals amb Ana Domínguez i Manolo Mata al capdavant.

L'executiva compta amb quatre càrrecs de l'anomenat "abalisme", el grup de dirigents afins a l'exsecretari d'Organització, José Luis Ábalos. El dissabte al matí es produïa la "desplante" a Puig, quan l'exministre i la secretària general de la província de València, Mercedes Caballero, van abandonar el plenari mentre intervenia el secretari general.

La falta d'acord per a la integració de dirigents d'aquest sector en els òrgans del partit va ocasionar que es rumorejara la possibilitat d'una llista alternativa a la del president. Finalment, no va haver-hi ni vots en contra a l'informe de gestió, ni llista dels "abalistes", i les propostes de Puig han sigut aprovades amb una mitjana del 90% dels suports i sense vots en contra.

Amb aquests vímets, Puig ha pujat a l'estrada de l'Espai Maria Cambrils aquest diumenge. "Hem de tindre clar sempre que ací fora hi ha molt a fer. L'esperit del 40 Congrés ha d'anar fins a l'última agrupació perquè tenim tant de treball per davant, tenim una tasca tan intensa que no podem perdre el temps en autèntiques xorrades", ha agregat.

És més, ha volgut deixar clar que "no hi ha en la Comunitat un projecte polític més sòlid" que el que ix del congrés de Benidorm i ha lloat al PSOE com a partit en el qual "per la porta entra la majoria de la societat mentre per les finestres d'uns altres no". "No demanem carnet per a entrar, només tenim reservat el dret d'admissió per als intolerants", ha manifestat.

Com a colofó al Congrés, Puig ha rebut les lloances del secretari general i president del Govern, Pedro Sánchez, que ha recordat que en les conferències de presidents autonòmics va poder "descobrir a la persona" a més del polític i ha posat l'exemple de Ximo Puig.

DEL FESTIVAL Al RESORT

El Congrés del PSPV-PSOE a Benidorm arriba a penes un mes després del del PSOE a València. Tots dos conclaves han transcorregut amb pocs sobresalts i sense oposició als secretaris generals, i van discórrer en ambients més aviat festius.

Els aires de festival que es respiraven en Fira València, entre concerts, paelles gegants i 'foodtrucks' han donat pas a converses entre les piscines de l'Hotel Bali i reunions "d'altura" en la planta 40 de l'hotel més alt d'Europa, on s'han pres les decisions que han configurat aquest nou PSPV.

El sector turístic, al qual els socialistes han volgut fer l'ullet en traslladar el seu congrés a Benidorm, ha donat una de les imatges del cap de setmana. I és que mentre els turistes que passaven les seues vacances al Bali es torraven al sol i es banyaven en les piscines aprofitant els 20 graus d'aquesta finalitat de setmana de novembre, cues de càrrecs socialistes bastant més abrigats esperaven per a accedir als plenaris i els diferents actes.

Arxivat a:

Destacats