El PSPV veu "fenomenal" la reunió entre Díaz i Oltra i espera que forgen una "relació privilegiada" com Puig i Sánchez

El PP assegura que Oltra busca el seu futur lluny de la Comunitat Valenciana i Vox creu que la vicepresidenta "perd pes" dins de Compromís

Guardar

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha afirmat que veu "fenomenal" la reunió que mantindran la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, i ha expressat el seu desig que ambdues forgen una "relació privilegiada" com la que, al seu judici, manté el president, Ximo Puig, amb el president del Govern, Pedro Sánchez. "Seria el moment més valencià del món", ha asseverat.

Així s'ha manifestat Mata en declaracions als mitjans abans de la Junta de Síndics, on ha considerat "excel·lent" que hi haja reunions entre figures polítiques per a "aglutinar forces, sumar i proposar".

Preguntat sobre l'absència de sigles, ha manifestat: "Les sigles sense persones tampoc volen dir res. Mónica Oltra és una dirigent de l'esquerra nacionalista valenciana de tota la vida, han canviat les sigles moltes vegades i Mónica Oltra sempre està".

No té la mateixa opinió la síndica del PP, María José Catalá, per a qui aquesta trobada té com a objectiu buscar un "futur fora de la Comunitat Valenciana" per a Oltra, a qui veu "absolutament desacreditada per la seua gestió".

Així, Catalá ha assegurat que no el sorprén el moviment d'Oltra, però sí que la "tan feminista" Yolanda Díaz "es busque una companya de viatge" com la vicepresidenta valenciana, que "ha demostrat en els últims mesos que de feminista, té poc". "Ella sabrà si és la millor companya de viatge que pot tindre, però nosaltres ja sabem com acabarà aqueixa plataforma", ha agregat.

Des de Ciutadans, Ruth Merino ha rebutjat immiscir-se en qüestions internes d'altres partits, però ha expressat la seua preocupació perquè la "necessitat de visibilització" d'Oltra "perjudique la gestió del Botànic i als valencians".

Mentrestant, el portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, ha considerat que hi ha "bastant inquietud" en les forces d'esquerres i ha asseverat que Oltra "està perdent pes en la seua pròpia formació política".

Per a Llanos, Oltra busca "recuperar el lloc que ha perdut per la seua mala gestió en les residències" i estaria forjant aquesta aliança amb l'objectiu que la seua formació accedisca al parlament en la pròxima legislatura, ja que, previsiblement, no es produirà la rebaixa del cinc al tres per cent de vots mínims per a entrar.

Arxivat a:

Destacats