El PSPV-PSOE i el PSRM-PSOE posen en valor l'acord històric que garanteix el manteniment del transvasament Tajo-Segura: "Quan més aigua arriba als regants és amb governs socialistes"

Guardar

Transvasament Tajo-Segura
Transvasament Tajo-Segura

El PSPV-PSOE i el PSRM-PSOE han posat hui en valor "l'acord històric que impulsarà el Transvasament Tajo-Segura" i han assegurat que "el futur de milers d'agricultors queda garantit". El pacte contempla l'increment del cabal ecològic del riu Tajo fins als set metres cúbics per segon -un metre cúbic més que en l'actualitat - el que assegurarà el manteniment dels enviaments d'aigua a la conca mediterrània a través del riu Segura fins a, com a mínim, 2026. A més, introdueix un mecanisme corrector del qual dependrà qualsevol decisió que s'adopte en el futur sobre els cabals ecològics.

El secretari d'Agricultura del PSPV-PSOE, Roger Llanes, ha destacat que, amb aquesta decisió, "les demandes de la Comunitat Valenciana han sigut ateses": "L'acord introdueix el mecanisme de valoració en les condicions del transvasament que reclama el Consell de Ximo Puig que, acompanyat d'inversions, garanteix l'aigua als regadius d'Alacant", ha especificat Llanes. "Aquest és el resultat de la negociació, el diàleg permanent i el treball seriós que caracteritzen al Consell de Ximo Puig que, amb la col·laboració dels regants, ha fet possible la introducció d'aquesta sèrie de canvis substancials", ha afegit.

En aquest sentit, el secretari d'Agricultura del PSPV-PSOE ha afirmat que "aquest acord estableix les bases necessàries per a la continuïtat i el manteniment del transvasament Tajo-Segura": "Ha sigut durant els governs socialistes quan més aigua del Tajo-Segura ha arribat als regants alacantins", ha concretat Llanes. "Les dades no enganyen i deixen en evidència l'oportunisme del PP amb un assumpte tan important i sensible per a milers d'alacantins i alacantines", ha assegurat.

Per part seua, el secretari d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del PSOE a la Regió de Múrcia, Fernando Moreno, ha destacat que "s'han aconseguit introduir les principals reivindicacions que el Partit Socialista de la Regió de Múrcia va posar sobre la taula, aconseguint una solució que permet donar certitud als regants, així com atendre les seues principals demandes".

"Amb aquest acord, donem seguretat i certitud als regants i continuem avançant cap a un equilibri hídric que permeta garantir l'aigua per sempre", ha afegit.

A continuació, Moreno ha posat en valor la gran faena que ha realitzat el secretari general del PSOE a la Regió de Múrcia, Pepe Vélez, qui ha estat en contacte permanentment amb el PSPV-PSOE i ha mantingut reunions contínues amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura (SCRATS), als quals també hem d'agrair el treball que han realitzat. Finalment, això ha permés arribar a un acord raonable per a totes les parts: "Els socialistes de la Regió de Múrcia ens sentim orgullosos de tindre un secretari general que anteposa els interessos de la Regió i se centra a trobar solucions, en lloc de pensar en fotos i portades".

"El Partit Popular de la Regió de Múrcia usa constantment l'aigua per a confrontar, intentant traure rèdit partidista i electoralista. No els preocupen els problemes dels nostres regants i són incapaços d'aportar ni una solució. Mentrestant, el nostre secretari general, Pepe Vélez, demostra que l'única manera de fer que la Regió avance és amb diàleg i acord", ha assenyalat.

Finalment, el responsable socialista d'Agricultura a la Regió de Múrcia ha indicat que "tenim un Govern d'Espanya que escolta i que està posant sobre la taula inversions i solucions per als nostres regants compten amb equilibri i seguretat hídrica, amb la finalitat d'aconseguir que els nostres agricultors tinguen l'aigua per sempre".

Arxivat a:

Destacats