PSPV demana al PP que es "pose al dia" perquè la reforma del model de Primària s'està fent

Guardar

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez
La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez

La portaveu de Sanitat del PSPV en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha afirmat aquest dimecres que la reforma del model d'Atenció Primària "s'està realitzant de manera conjunta amb el Ministeri de Sanitat i la resta d'autonomies" i ha convidat als dirigents del PP a "posar-se al dia de l'actualitat abans de llançar missatges sense fonament".

Martínez ha replicat en aquests termes a les declaracions del diputat 'popular' en la cambra José Juan Zaplana, qui ha assenyalat que el PP ha presentat una esmena als Pressupostos de la Generalitat 2022 per a la creació d'una Direcció General d'Atenció Primària en Sanitat, dotada de 500 milions d'euros.

La parlamentària socialista ha traslladat a Zaplana que "a diferència de per al seu partit, la Sanitat és una prioritat per al Consell de Ximo Puig, tal com demostren els pressupostos per a l'any vinent", que "contemplen una inversió de 91,35 milions d'euros per a la millora dels centres sanitaris i un augment del 26 % de les places estructurals de l'Atenció Primària valenciana".

Martínez ha recalcat que "el compromís dels i les socialistes amb la Sanitat pública queda materialitzat en uns comptes que seran claus per a afrontar la recuperació postpandèmia" i ha lamentat que "el mateix PP que ara reclama sense solta ni volta inversions per a la Sanitat pública és el que es va dedicar durant anys a maltractar-la".

"El Partit Popular es va dedicar durant anys a reduir el seu pressupost, retallar recursos i eliminar places de personal. El millor que li ha pogut passar a la nostra Sanitat és que deixaren d'estar en el govern", ha manifestat, i ha recordat que la Conselleria de Sanitat "és una de les àrees que més dotació pressupostària té per a 2022, la qual cosa permetrà millorar les infraestructures, crear 6.000 places estructurals i realitzar inversions per valor de 435 milions d'euros".

Arxivat a:

Destacats