PSPV creu que el PP "fa el ridícul" en criticar les ajudes directes perquè "no sap ni fer els comptes"

Guardar

José Muñoz Corts Valencianes
José Muñoz Corts Valencianes

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, ha lamentat que el PP, amb les seues declaracions sobre les ajudes directes del Govern central que rebrà la Comunitat, "de nou torna a fer el ridícul en demostrar que no sap ni fer els comptes". "Estan tan desnortats i pendents dels seus moviments interns, perquè no els moguen la butaca des de Gènova, que ja no saben ni el que diuen", ha asseverat.

Així ha respost al portaveu d'Economia del Grup Parlamentari Popular (GPP), Rubén Ibáñez, qui aquest dissabte ha denunciat la "nova retallada" del Govern de Pedro Sánchez a la Comunitat Valenciana, que "rebrà fins a 102 milions menys del que li correspondria de les ajudes directes anunciades per l'Executiu", un fet que ha qualificat de "nova burla i càstig".

Sobre aquest tema, Muñoz ha remarcat que "amb els governs socialistes, en el Govern d'Espanya i en la Generalitat, les ajudes són justes i equitatives, sobre la base de criteris objectius i, sobretot, i el més important és que arriben a les butxaques dels valencians".

En aquest sentit, ha apuntat en un comunicat que "el Ministeri d'Hisenda ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà 647 milions d'euros de les ajudes directes, aprovades pel Govern de Pedro Sánchez, per a fer costat a les empreses dels sectors més danyats per la pandèmia del coronavirus" i això suposa un "12'9% per damunt del nostre pes poblacional".

D'aquesta manera, el diputat socialista ha subratllat que la Comunitat Valenciana "està preparada per a la gestió d'aquests fons, de fet, ja s'ha creat una Comissió de Treball per a agilitzar al màxim l'arribada i l'execució d'aquesta línia res més se signe el conveni".

Així, ha insistit que aquests "647 milions s'uneixen als més de 430 del Pla Resistir impulsat per la Generalitat i que ja s'estan pagant per a ajudar a eixir de la crisi als sectors més afectats".

"L'única cosa QUE FAN ÉS CONFRONTAR"

Davant això, ha criticat que, en canvi, "on està governant el PP l'única cosa que fan és confrontar i posar obstacles perquè els diners no arribe als ciutadans". Per a Muñoz, "ara la Generalitat gestiona amb rigor i eficàcia no com quan governava el PP, ja que, o no es pagaven les ajudes o les havien de retornar a la Unió Europea per la seua mala gestió".

Muñoz ha valorat molt "positivament aquest paquet de mesures extraordinàries del Govern d'Espanya per a fer costat a les empreses, continuar protegint el teixit productiu i poder preservar l'ocupació" i ha assenyalat que "beneficien a un ampli nombre de sectors productius valencians".

"HA DE DECIDIR A QUI DEFENSA"

De fet, el diputat socialista ha instat el PP que "parlen amb els seus companys d'altres autonomies que critiquen que els valencians rebem molts diners" perquè "és clar que el PP ha de decidir a qui defensa, si als interessos del seu partit o als valencians".

Li ha demanat que "deixen de costat la confrontació i aporten alguna cosa per a eixir d'aquesta crisi" perquè amb aquestes ajudes i segons els càlculs, els autònoms i les empreses valencianes entre les dues ajudes podran rebre un mínim de quasi 7.000 euros, per això, ha demanat al PP que "deixe de mentir i de confondre a la ciutadania".

Finalment, el diputat socialista ha asseverat que, "mentre la resposta del PP en totes les crisis sempre ha sigut la de retallar, ara amb els socialistes en la Generalitat i en el Govern central es gestiona amb rigor i treballant perquè el teixit productiu valencià isca el més reforçat possible després d'aquesta crisi".

Destacats