PSOE i PP empatarien en les generals a la Comunitat Valenciana amb 11 diputats

Guardar

Congreso vacío
Congreso vacío

El PSOE i el PP empatarien en unes eleccions generals que se celebraren ara en obtenir 11 dels 32 escons al Congrés dels Diputats que es trien a la Comunitat Valenciana, mentre que Vox aconseguiria cinc escons, Unides Podem i Cs dos cada formació i Compromís, que es va presentar en coalició amb Más País, mantindria el seu parlamentari, segons una enquesta de GAD3 corresponent a aquest mes de desembre.

Es tracta d'un estudi demoscòpic en clau nacional, recollit per Europa Press, que es basa en 2.005 entrevistes telefòniques realitzades entre el 30 de novembre i el 14 de desembre.

En comparació amb el resultat de la cita de novembre de 2019, el PSOE pujaria un escó, mentre que el PP guanyaria tres diputats més que en 2019, quan va obtindre huit.

Per part seua, Vox perdria dos escons enfront dels set que va aconseguir llavors, els mateixos que es deixaria Unides Podem que va obtenir quatre en eixa cita electoral. Cs es quedaria amb els mateixos dos diputats i Compromís mantindria igualment el seu únic representant.

EL PSOE GUANYARIA EN SIS PROVÍNCIES

Per províncies, a València PSPV i PP empatarien amb cinc diputats, Vox aconseguiria dos, i UP, Cs i Compromís un cada formació, mentre que a Alacant PSPV i PP empatarien a dos, UP i Cs aconseguirien un escó i Compromís es quedaria sense representació. Finalment, a Castelló, PSPV i PP empatarien a dos i Vox tindria un representant.

En el conjunt d'Espanya, el PSOE també guanyaria les eleccions amb 123 escons --tres més dels aconseguits en les generals del 10 de novembre de 2019-- i un 28% dels vots, mentre que el PP seguiria com a segona força, encara que amb 21 diputats més dels reeixits fa un any, fins a sumar 110 gràcies al 25,6% dels sufragis.

En tercer lloc se situaria Vox, amb un 13,1% de vots i 41 escons --onze menys que en 2019--, que superaria a Unides Podem --amb un 9,5% de vots i 20 escons--, i a Ciutadans (Cs), que acapararia el 7,1% dels vots i aconseguiria onze diputats, un més que fa un any.

Destacats